Lenen van Santander

Het is mogelijk om tegen relatief lage rentes geld te lenen bij de Spaanse bank Santander. De bank is sinds 1985 actief in Nederland en was onder meer betrokken bij de overname van ABN AMRO door een bankenconsortium. Santander is gespecialiseerd in persoonlijke leningen en doorlopend krediet. Het is daarom belangrijk dat u niet staat ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Santander is een Spaanse bank die al meer dan vijfentwintig jaar actief is in Nederland. De bank werd opgericht op 15 mei 1857 in Santander, Spanje. Toen heette het nog Banco Santander. Deze plaats ligt in het noorden van Spanje. In 1999 fuseerde de bank met Banco Hispanoamerican, Banco Espaňol de Crédito en Banco Central. Dit maakte het de vierde grootste bank van Spanje. In 2004 kocht Banco Santander de Britse bank Abbey International. Met deze overname werd de bank meteen de grootste bank van Spanje. Banco Santander is ook zeer actief in Latijns-Amerika. Omdat ze dezelfde taal spreken, is de drempel om daar actief te zijn veel lager.

Lenen van Santander

Santander is sinds 1985 actief op de Nederlandse markt. Het richt zich specifiek op de consument met twee producten namelijk een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. De bank staat bekend als prijsvechter en biedt lage rentetarieven. In 2007 kwam de bank in het nieuws vanwege haar betrokkenheid bij de overname van ABN AMRO. Deze Nederlandse bank is overgenomen door een consortium van drie banken. Naast Santander omvatte dit consortium ook Fortis en Royal Bank of Scotland. De Spaanse bank werd vooral geassocieerd met het Italiaanse en Braziliaanse filiaal van de Nederlandse bank. Maar het Italiaanse deel van ABN AMRO werd al snel met een behoorlijke winst doorverkocht, terwijl het Braziliaanse deel van de bank dat van Santander werd.

Sluit een persoonlijke lening af bij Santander

Het Nederlandse filiaal van de bank is gevestigd in Houten. De bank heeft geen andere vestigingen in Nederland en regelt alles via internet. Hierdoor kunnen zij vaak een lagere rente bieden dan andere banken. Bank of Spain heeft beperkte extra kosten. Een van de leningen die de bank aanbiedt is de Persoonlijke lening. Dit is een individueel ontworpen lening met een vaste rentevoet. Meestal wordt een looptijd van 60 tot 120 maanden afgesproken. Als de lening voor de vervaldatum wordt terugbetaald, moet een contractuele boete worden betaald. De bank wil namelijk zeker weten dat ze ook daadwerkelijk een bepaald bedrag aan inkomsten ontvangt. Een persoonlijke lening is vooral bedoeld voor kleinere uitgaven, zoals het kopen van een auto of een nieuwe wasmachine. Het is niet bedoeld om een ​​huis te kopen. Het is geen hypotheek.

Een doorlopend krediet afsluiten bij Santander

Het tweede type lening dat Santander aanbiedt, is het doorlopend krediet. Doorlopend krediet is een bedrag dat vast staat tot een bepaald bedrag en kan worden opgenomen door een ondernemer of particulier. Ook dit bedrag kan direct boetevrij worden afgelost. Werkkapitaal is vooral handig voor particulieren of ondernemers die weten dat ze op een bepaald moment geld nodig hebben, maar niet weten wanneer. Dit kan gebeuren in bedrijven, bijvoorbeeld wanneer een klant een factuur te laat betaalt, of er zijn bepaalde kosten die gedekt moeten worden voordat de betaling wordt ontvangen. Voor het ontvangen van een onderhandse lening of doorlopend krediet is het van groot belang dat betrokkene niet staat ingeschreven bij Bureau Krediet Registratie (BKR) Tiel.€