Lenen tot een bepaalde leeftijd

Je leeftijd is zeker van belang als het gaat om het lenen van geld en het krijgen van een hypotheek. Tot welke leeftijd is het maximum en vanaf welke leeftijd kunt u nog geld lenen bij de bank? Senioren kunnen vaak geen hypotheek afsluiten. Jongeren kunnen niet wachten om 18 te worden, maar hoe ouder ze worden, hoe moeilijker het is om een ​​passende lening te krijgen. Het varieert nogal afhankelijk van de lening en de bank, maar leeftijd is vaak een extra probleem voor extra krediet. Sommige banken hebben een lening of hypotheek, vooral voor senioren.

Vanaf welke leeftijd kan ik lenen en een hypotheek afsluiten.

Meestal moet je minimaal 18 jaar zijn om een ​​lening af te kunnen sluiten. Tot deze leeftijd is het niet mogelijk of alleen als de ouders toestemming geven. De minimumleeftijd voor een persoonlijke lening of flitskrediet is 18 jaar en voor het ontvangen van een doorlopend krediet 23 jaar. Dit kan per bank enigszins verschillen, maar deze leeftijden lopen als een rode draad door.

Wat is de maximale leeftijd om geld te lenen?

Op latere leeftijd een lening afsluiten is moeilijker dan op jongere leeftijd. Niet onlogisch, want wie ouder is, leeft ook gemiddeld minder jaren. Het varieert een beetje, maar de meeste kredietverstrekkers lenen niet meer uit aan mensen tussen de 60 en 74 jaar. Als u nog een lening wilt aangaan, moet deze binnen maximaal 5 jaar worden afgelost. U kunt tot 73 jaar een flitslening aanvragen. Voor een hypotheek geven banken de voorkeur aan een levensverzekering met hypotheek en de leeftijd van deze verzekering is niet meer dan 75 jaar.

Ik heb al een lening

Het wordt anders als u al een lening heeft. Als je altijd correct hebt betaald, vraagt ​​de bank niet ineens om een ​​lening op je verjaardag. Dit betekent dat als je op latere leeftijd over extra geld wilt beschikken, het beter is om eerder een lening af te sluiten. Of u moet voldoende spaargeld, een goed pensioen of andere redenen hebben om geen lening aan te gaan.

Gebruik van overtollige woning

Iedereen die een woning bezit en een woning met voldoende overwaarde heeft, kan in de meeste gevallen extra leningen aangaan of een tweede hypotheek afsluiten. Het hangt af van de individuele situatie om hoeveel geld het gaat. Hoe meer eigen vermogen en hoe verkoopbaarder het huis, hoe gemakkelijker het is om extra geld te krijgen. Dan is het risico voor de bank lager en de rente lager. Maar let ook goed op de voorwaarden voor het afsluiten van een extra hypotheek als je wat ouder bent. Sommige banken maken het vanaf 50 jaar moeilijk of stellen allerlei aanvullende eisen die lenen minder aantrekkelijk of duurder maken.

Zoek op internet naar een goede lening, senior krediet

Daarom is het zeker de moeite waard om op internet te zoeken naar de beste plek om te lenen. Sommige banken hebben speciale seniorenleningen of hypotheken speciaal voor senioren. Maar vraag altijd vooraf naar de voorwaarden zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Overigens zijn er in de praktijk andere manieren om te lenen. Bijvoorbeeld met een creditcard of met familie. De vraag is echter of je het aantrekkelijk vindt. Daarom is het de moeite waard om van tevoren een lijst te maken, of iemand binnenkort zonder geld komt te zitten en dus maatregelen moet nemen. Er zijn veel persoonlijke adviseurs, ook op internet, die u graag helpen.

Slot

Lenen is moeilijker voor ouderen. Het is daarom verstandig om vooraf na te gaan of en hoeveel u het beste kunt lenen, zodat u later rond kunt komen. Kijk ook naar uw toekomstige pensioen en of u daar extra inkomen kunt verdienen. Let ook op het speciale seniorenkrediet.

Lees verder