Lenen tegen lage rente, hoe doe je dat slim?

Als je gaat lenen doe je dat natuurlijk met een lage rente en met deze rentes. Om slim, snel en goedkoop geld te lenen, moet je je bestaande leningen goed in de gaten houden en snel handelen. Oude leningen oversluiten biedt vaak een oplossing. Zo kun je jezelf veel geld besparen. Een andere lening online aanvragen is eenvoudig.

Lage rente op de lening

Lenen tegen een lage rente betekent op zoek gaan naar een geldverstrekker met een mooie deal. Ook geldt: hoe hoger uw kredietwaardigheid, hoe lager de rente. Ten derde is er bij een hypotheek natuurlijk de hypotheekrenteaftrek, die de netto rente die je betaalt aanzienlijk verlaagt.

Neem een ​​goedkope lening

Voordat u een lening aangaat, vraagt ​​u natuurlijk meerdere offertes aan en neemt u de lening of hypotheek met de laagste rente en de gunstigste voorwaarden. En dan verdwijnen de papieren meestal in de la. Dat wil zeggen, u kijkt er pas weer naar als de lening volledig is afgelost. En dat is jammer voor je portemonnee, want het is altijd de moeite waard om te kijken of je ergens anders goedkoper kunt lenen. Uw bank komt met een nieuw aanbod als u uw lening moet verlengen, maar u hoeft niet te wachten. Internet geeft u vrijwel direct inzicht in de actuele rente, die behoorlijk kan verschillen van de rente die u nu betaalt. Overschrijving, zoals dat heet, loont vaak. Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden.

Spaarhypotheek overzetten naar een andere bank

Het oversluiten van een spaarhypotheek heeft meestal geen zin omdat het in het spaarhypotheeksysteem is ingebouwd dat een andere rente weinig of geen effect heeft op uw maandlasten. De rente op de hypotheek is namelijk meestal gelijk aan de rente op het spaargedeelte van de hypotheek. Als de rente daalt, betaal je minder rente over je hypotheek, maar krijg je ook minder rente over je spaargeld. De premie van de spaarverzekering verandert nog wel, maar is over het algemeen relatief stabiel als de renteveranderingen niet zo groot zijn. Overigens biedt Hipoteka momenteel een spaarhypotheek aan, waarbij de rente op het spaardeel iets hoger is dan de hypotheekrente, maar ook hier zorgt de overgang alleen maar voor grotere renteverschillen. De wijziging betekent immers ook nieuwe taxatiekosten en notariskosten die u nog moet verhalen.

Overdracht van hypotheek of ander krediet

Als u uw hypotheek voor het einde van de looptijd wilt oversluiten, moet u meestal boeterente betalen. Afhankelijk van de ingangsdatum van de hypotheek wordt de boeterente berekend volgens een complexe formule. De essentie van de formule is dat de bank de verloren toekomstige hypotheekrente op u wil verhalen. Afhankelijk van de rentestand en de resterende looptijd van de hypotheek kunnen renteboetes oplopen tot vele duizenden euro’s. Het voordeel is dat u de boeterente als hypotheekrente kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting zodat de Belastingdienst bijdraagt ​​aan de hypotheekoverdracht. Als de resterende looptijd bijna nihil is, is de boeterente ook erg laag. Dan is overstappen naar een andere aanbieder met een lagere rente vrijwel altijd goedkoper dan bij je bestaande geldverstrekker of hypotheekbank blijven. Met andere woorden, reguliere overboekingen hebben veel voordelen.

Kredietconsolidatie en -overdracht

Er worden verschillende leningen uitgedeeld. Mensen houden vaak bestaand krediet en lenen dan iets anders. Het kan echter zijn dat kredietverstrekkers geïnteresseerd zijn in het consolideren van uw leningen en het verstrekken van extra krediet. Dit is voor u interessant als de nieuwe rente van de gecombineerde lening lager is dan de oude rente en u meer wilt lenen. Een ander voordeel is dat je beter weet waar je voor moet betalen.

Voorbeeld van berekeningen profiteren van leningconsolidatie

Stel dat u drie leningen heeft. Je hebt een doorlopend krediet van 8.000 euro met 8 procent rente, een persoonlijke lening van 7.000 euro met 7 procent rente is 500 euro rood staan ​​met 15 procent rente. U betaalt dan € 1.205 rente over € 15.500 zonder aflossing. Dat is een gemiddelde rente van bijna 7,8 procent. Dit is hetzelfde als een lening elders voor 17.250 euro met 7 procent rente.

Hoeveel rente betaal ik over mijn lening?

De rente is van veel factoren afhankelijk. Ik zal er een paar noemen:

Lenen met een lagere rente

Bij het overmaken moet je niet alleen kijken naar de rente, maar ook naar de looptijd en of de rente een vaste of variabele rente is. Kijk, het is niet erg handig als je een paar maanden te maken hebt met advertentie-interesse. U wilt natuurlijk overstappen met een lage rente die nog wel even kan duren, in plaats van een rente die later wellicht nog hoger is dan wat u nu betaalt. Maak er dus duidelijke afspraken over. Daarnaast moet u geen onnodige verzekeringen afsluiten. Verzekering is duur en vreet meestal aan de voordelen van een leningoverdracht. Als de geldverstrekker zegt dat het niet anders kan, vraagt ​​u gewoon ergens anders een nieuwe offerte aan.

Een lening of hypotheek online berekenen

Bereken via internet wat uw kansen op een lening zijn, hoeveel u kunt lenen en tot welk bedrag. Lenen met een lagere rente.

Lees verder