Lenen met een huis als onderpand

U kunt overwaarde gebruiken om geld te lenen met de woning als onderpand. Ofwel: een hypothecaire lening of hypothecaire lening aangaan. Geld lenen met een woning als onderpand heeft als grote voordeel dat de rente lager is dan bij een consumptief krediet of andere vorm van krediet.

Hypothecaire lening

Een lening gedekt door huisvesting wordt een “hypotheeklening”, “hypotheeklening” of “woningkrediet” genoemd. Om te profiteren van de fiscale voordelen die deze leningsvorm kan bieden, kunt u de lening gebruiken om uw woning te verbouwen of te verbeteren, maar u kunt de lening ook gebruiken voor consumentenuitgaven, zoals het kopen van een nieuwe auto.

Eigen vermogen gebruiken voor een lening met huisvesting als onderpand

Het eigen vermogen is de ruimte tussen de bestaande hypotheekschuld en de marktwaarde van de woning. U kunt het eigen vermogen gebruiken om een ​​lening af te sluiten met uw woning als onderpand. Banken en andere kredietverstrekkers spelen hier geestig op in door verschillende financiële producten aan te bieden. Enkele voorbeelden van leningen met onderpand voor huisvesting:

Hoeveel kan ik lenen met een huis als onderpand?

Het leenbedrag met een woning als onderpand is afhankelijk van uw inkomen en de WOZ-waarde van uw woning.

Voordelen lenen met huisvesting als onderpand

Voordelen van het lenen van een woning als onderpand zijn de lage rente en het feit dat u vrij kunt opnemen en aflossen, zolang u de afgesproken kredietlimiet niet overschrijdt. U kunt boetevrij zoveel terugbetalen als u wilt. De rente is zo laag omdat het onderpand (de woning) de hypotheekverstrekker zekerheid biedt, de zekerheid dat de lening wordt terugbetaald, inclusief rente. Als de consument zijn betalingsverplichtingen niet nakomt, kan de hypotheekgever gebruik maken van het recht van executie en de woning op een openbare veiling verkopen (gedwongen verkoop).

Hypotheeklening: lening met de laagste rente

Daarom is een hypothecaire lening de goedkoopste van alle leningvormen: de lening met de laagste rente. U kunt zo’n lening afsluiten zonder tussenkomst van een notaris en snel van het gewenste hypotheekbedrag af. . Vanuit de voorwaarden is een hypothecaire lening dus relatief voordelig.

Rente is aftrekbaar van de hypothecaire lening

De rente op een hypothecaire lening is in een aantal gevallen fiscaal aftrekbaar, namelijk als u de lening gebruikt om uw woning te verbouwen of te verbeteren.

Is een eigenwoningkrediet hetzelfde als een tweede hypotheek?

Een eigenwoningkrediet is niet hetzelfde als een tweede hypotheek. De tweede hypotheek moet in het kadaster worden ingeschreven: er zal een notaris moeten worden gebeld. Ook kunt u sneller aan het geld komen dan bij een tweede hypotheek.€