Lenen in Zwitserse franken

Steeds meer mensen lenen in Zwitserse franken. Dit komt omdat de Zwitserse frank een zeer stabiele valuta is. Een lening of hypotheek in Zwitserse franken kan zeer winstgevend zijn als de frank stijgt ten opzichte van de euro. Omgekeerd zijn er natuurlijk risico’s, want de prijs kan ook dalen. Dat hebben veel Hongaren en Polen ondervonden tijdens de kredietcrisis.

Hypotheek nemen in Zwitserse franken

Het is mogelijk om een ​​hypotheek of lening in Zwitserse franken af ​​te sluiten. Dat kan door een lening af te sluiten bij een Zwitserse bank, maar soms kan het ook bij een Nederlandse bank. In Nederland is het adviesbureau De Jager De Looff & Partners actief betrokken bij het aanbieden van leningen en hypotheken bij Zwitserse banken. Deze leningen hebben een aantal risico’s, maar ze kunnen ook zeer winstgevend zijn. Stijgt de koers ten opzichte van de euro, dan wordt je lening ook goedkoper en ben je minder euro kwijt. Het werkt ook andersom.

Geld lenen in Zwitserse franken

De Zwitserse frank, afgekort CHF, wordt gebruikt in Zwitserland en Liechtenstein. De Zwitserse Centrale Bank is verantwoordelijk voor de uitgifte van valuta. De Zwitserse frank wordt beschouwd als een stabiele valuta. Lenen in de valuta van een ander land en er geld mee verdienen is in principe mogelijk met elke valuta, maar de Zwitserse frank is een van de weinige valuta die er echt goed voor werkt. Veel andere valuta’s, zoals het Britse pond en de Amerikaanse dollar, zijn te onstabiel en fluctueren te veel. Veel IJslanders hebben dit meegemaakt wanneer de IJslandse kroon daalt ten opzichte van het Britse pond of de Japanse yen. Veel IJslanders hadden hypotheken in deze valuta afgesloten. Sommigen zagen hun lening als een dubbel resultaat. De wisselkoers tussen de euro en de Zwitserse frank is echter stabiel. Ook het Zwitserse beleid is hierop gericht.

Zwitserse frank

Zwitserse frank CHF is de munteenheid van Zwitserland. De frank is een van de sterkste onafhankelijke valuta’s in Europa. De Zwitserse frank wordt gebruikt als betaalmiddel in Liechtenstein en Zwitserland. Daarnaast wordt het gebruikt als betaalmiddel in de Italiaanse enclave Campione d’Italia. De Zwitserse Centrale Bank en de Zwitserse Nationale Bank zijn verantwoordelijk voor de uitgifte van de frank.

Converteren naar Euro

Bij het aangaan van een lening of hypotheek in Zwitserse franken is het belangrijk om de mogelijkheid te behouden om de rekening zo snel mogelijk terug te kunnen overmaken naar euro’s, ook wel conversie genoemd. Dit is belangrijk als de prijs van Frank fors moet dalen. Dan kan uw lening verdubbeld worden. Dit is veel Polen en Hongaren overkomen. Ze hadden leningen afgesloten in Zwitserse franken, maar toen de Poolse zloty en de Hongaarse forint tijdens de kredietcrisis snel aan waarde verloren, verdubbelden de leningen van deze Hongaren en Polen.€