Lenen in de familie

Geld lenen bij familie en vrienden is de goedkoopste manier om te lenen. Deze methode heeft echter belangrijke nadelen.

Makkelijker en goedkoper kun je niet lenen. Een gezinslid heeft voldoende geld en u wilt tijdelijk wat tijd doorbrengen. Het is moeilijk om een ​​verzoek van een familielid om geld te lenen te weigeren. Zeker als daar een goede reden voor is. Dit wordt echter niet aanbevolen. Dit kan veel druk leggen op relaties. Familieleden in het bedrijfsleven zijn niet gewend om met elkaar om te gaan.

Geld lenen als particulier

Boober.nl was actief op internet. Dit was een soort markt voor mensen die geld wilden lenen en uitlenen. Ze moesten onderling afspraken maken. De hoogte van de vergoeding is in onderling overleg vastgesteld. Na een jaar en vele hindernissen is de website wegens gebrek aan interesse vastgelopen. Geld lenen aan een particulier is een risicovolle uitgave. Als de lener besluit de maandelijkse verplichting niet te betalen, ontstaat er een probleem. Uiteindelijk kunt u juridische stappen ondernemen, maar de kans dat u uw geld terugkrijgt is klein. Hij heeft waarschijnlijk heel weinig geld. Bij het uitlenen aan familie en vrienden zijn er meestal geen ondertekende documenten om te bewijzen dat de lening bestaat en wat de voorwaarden zijn. Een goede notaris is geen overbodige luxe. Dan moet het een lening van minimaal een paar duizend euro dekken, anders zijn de notariskosten naar verhouding te hoog.

Geld lenen als particulier

Het is beter om geen geld te lenen van familie en vrienden. Relaties komen onder grote druk te staan ​​als u uw afgesproken maandelijkse verplichtingen niet nakomt. Daar zal weinig begrip voor zijn. Kredietverstrekkers zullen uw uitgaven ook kritisch volgen. Als u vindt dat u te veel geld uitgeeft aan nutteloze dingen, zullen ze u ervan beschuldigen het geleende bedrag niet terug te betalen. Een klein vonkje kan een relatie doen ontploffen. Het kan al door kleine dingen worden veroorzaakt. Je koopt bijvoorbeeld een nieuwe fiets terwijl je oude volgens de geldverstrekker nog niet uit elkaar is gevallen. De geldschieter is geïnteresseerd in wat u ervoor betaalt en waarom de schulden in de eerste plaats niet worden vereffend. Tot je gelooft dat je echt niet meer op de oude fiets kunt rijden.

Waarom niet bij de bank?

Banken zijn gespecialiseerd in het uitlenen van geld. Iemand die verlegen is om geld, klopt als eerste op de deur van de bank. De meeste mensen moeten eerst de schaamte overwinnen om naar vrienden en familie te gaan om geld te lenen. Als u als particulier wordt gevraagd om geld uit te lenen, zijn zij in de meeste gevallen eerst bij de bank langs geweest. De bank zal dit verstrekken als het inkomen hoog genoeg is om de lening terug te betalen en ze zullen kijken naar de leengeschiedenis. Als ze niet willen voorzien, is er altijd een reden omdat ze geld verdienen door te lenen. Vindt de bank het risico te hoog? Dan wordt het geld niet verstrekt. Een mens moet zich daar goed van bewust zijn.€