Lenen in België

Inwoners van Nederland kunnen het aantrekkelijk vinden om een ​​lening af te sluiten in België. De leningrente is hier meestal iets lager, waardoor de lening winstgevender is. Veel Nederlanders hebben al leningen afgesloten bij onze zuiderburen. De Belgen zelf lenen ook dat het genieten is. Daarnaast is het aantrekkelijk om geld te lenen als iemand een BKR registratie heeft in Nederland. In dat geval zijn Nederlandse banken terughoudend met het verstrekken van krediet.

Een lening afsluiten in België kan voor Nederlanders erg aantrekkelijk zijn. Meestal zijn ze financieel iets goedkoper dan wanneer ze in Nederland een lening zouden afsluiten. Het voordeel van België ten opzichte van andere landen is dat er relatief goed Nederlands wordt gesproken, waardoor Nederlanders de markt goed kennen. Veel Nederlanders wonen nu direct over de grens, maar ook die Nederlanders die nog in hun land wonen, hebben de mogelijkheid om leningen af ​​te sluiten bij hun zuiderburen.

Lenen bij Belgische banken

Er zijn verschillende banken waar je een lening kunt afsluiten. Bijvoorbeeld Nationale Bank van België, KCB Bank of Recordbank. Andere banken die leningen verstrekken zijn VDK Spaarbank of KDC Bank. Er kan een hypotheek worden afgesloten, maar andere soorten leningen kunnen een persoonlijke lening of een lening zijn.

Leningen in België

Uit de gegevens van de Nationale Bank van België blijkt ook dat de Belgen zelf vorig jaar beduidend meer begonnen te lenen. Ondanks de kredietcrisis, of misschien wel dankzij de kredietcrisis. De Nationale Bank stelde vast dat er in België maar liefst acht miljoen leningen uitstonden. dit was een stijging van maar liefst vijf procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ongeveer vier procent van de lening stond op naam van Nederlanders. Zesenvijftig procent van de Belgen had zelf minstens één lening afgesloten.

Lenen zonder BKR

Het voordeel voor Nederlanders bij het lenen in België is dat registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) niet relevant is. Het is gewoon niet beschikbaar voor Belgische banken. Bij een bijzonder grote lening is echter uitgebreide informatie nodig over de kredietwaardigheid van de persoon in kwestie. Het moet ook gezegd worden dat het nadeel ook kan zijn dat er geen controle is na BKR registratie. De meeste mensen hebben deze registratie niet voor niets. Het BKR-systeem is er juist om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen. Daarnaast kan het er ook toe leiden dat banken de kredietwaardigheid van hun klanten verkeerd inschatten, waardoor ze in financiële problemen blijven komen.

vermoedens

Banken zullen klanten die in Nederland wonen meestal ook vragen waarom ze een lening willen afsluiten bij een Belgische bank. Er zal een gezonde dosis argwaan zijn. Daarom is het verstandig om vooraf over deze vraag na te denken zodat je een goed antwoord hebt.€