Lenen: hoe snel geld lenen?

Een minilening of flitskrediet afsluiten is tegenwoordig heel eenvoudig. Het maakt niet uit of je een BKR registratie hebt en je betaalt vaak geen rente. Maar aan een minilening zijn vaak kosten verbonden; ze kunnen behoorlijk oplopen. Het kan dus de moeite waard zijn om alternatieven te onderzoeken, zoals geld lenen bij de bank of rood staan ​​op uw betaalrekeningen. Kies je wel voor een minilening, dan is het voordelig om verschillende producten met elkaar te vergelijken.

Een minilening lijkt simpel en goedkoop: je neemt hem direct en zonder rente op

Vaak komt het voor dat er geen geld meer op de rekening staat terwijl er nog wel wat gekocht moet worden. Dan is het heel verleidelijk
minilening
sluiten. Als je 18 jaar of ouder bent, vraag je binnen enkele minuten online een minilening aan
flitskrediet
Uitzetten. Bij veel providers maakt het niet uit of je
BKR registratie
is de. De vraag is echter of het verstandig is om dit te doen. Bij een minilening betaal je meestal
geen interesse
maar er zijn kosten aan verbonden.

Kosten minilening

Met een minilening betaal je vaak
0% rente
: Sommige dienstverleners adverteren er ook mee. Het feit dat er geen rente in rekening wordt gebracht betekent echter dat er vrij hoge kosten aan zo’n korte termijn zijn verbonden
lening
.

Voorbeeld minilening kosten

Stel dat u €300 leent tegen 0% rente, die u in een maand moet terugbetalen en waarbij u €25 administratiekosten moet betalen. Dan betaal je aan het einde van de maand € 325. Als je deze € 25 terugrekent naar rente, krijg je ongeveer 8% rente. Het lijkt niet veel, maar het is 8% per maand. Als u dit omrekent naar een jaarlijks percentage, krijgt u 100% rente. Als u een jaar lang elke maand € 300 leent, betaalt u 12 keer per jaar € 25; het kost $ 300. Het totale leenbedrag is niet 12 keer €300, omdat je het bedrag altijd aan het einde van elke maand terugbetaalt. De kosten zijn daarom vrij hoog en het kan daarom de moeite waard zijn om alternatieven te onderzoeken.

Geld lenen bij de bank: gewoon krediet

Als je geld leent bij een bank betaal je hier meestal tussen de 4 en 10%
interesse
over: het hangt af van de rente en de voorwaarden van de lening. Zelfs als u 10% rente zou betalen, is dit nog steeds veel minder dan u aan administratiekosten betaalt bij een minilening. Stel dat je 300 euro leent bij de bank tegen 10% rente, dan betaal je 30 euro per jaar, tegenover 25 euro per maand in het voorbeeld van de hierboven genoemde minilening.

Het is niet altijd makkelijk en snel om een ​​lening te krijgen bij de bank

Het nadeel van geld lenen bij een bank is dat het vaak wat tijd en moeite kost. De bank wil je misschien eerst persoonlijk ontmoeten, of ze willen ervoor zorgen dat je een vast maandinkomen hebt op basis van je loonstroken. In de meeste gevallen weigert de bank ook een lening te verstrekken als u een BKR-registratie heeft. Daarnaast gaat het bij minileningen of flitsleningen altijd om relatief kleine bedragen; banken kunnen een minimumbedrag stellen dat direct moet worden geleend. Anders blijft er nog een post administratiekosten met rente over.

In het rood staan ​​in plaats van een minilening aan te gaan

Een ander alternatief voor een minilening is rood staan ​​op uw betaalrekening. Het betaalt meestal tussen de 12 en 20% rente. Dit is meer dan je betaalt met een reguliere lening, maar het voordeel is dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. U hoeft geen vast bedrag of een bepaalde deadline af te spreken. Als je geld nodig hebt, maak je een extra kaart aan zodat je in het rood staat: vanaf nu moet je rente betalen. Wanneer u wordt betaald of op uw rekening stort om weer uit het rood te komen, stopt de rente onmiddellijk. Overdispositie is een service die is gekoppeld aan de meeste betaalrekeningen. Bij veel banken kunt u het bedrag dat u online kunt roodstaan ​​verhogen en verlagen.

Leen geen geld; er wordt geen rente betaald

Het is het beste om geen geld te lenen. Geld lenen kost geld, zoals alle bovenstaande mogelijkheden duidelijk maken. Als je aankopen kunt uitstellen tot je genoeg geld hebt, ben je uiteindelijk minder geld kwijt. Het is ook verstandig om een ​​beetje te hebben
geld
Bij
onderhouden
. Als je ervoor zorgt dat je altijd € 2.000 (liefst €5.000) op je spaarrekening hebt staan, hoef je ook bij onverwachte uitgaven nooit geld te lenen.

Nog steeds een minilening aangaan

Als je besluit een minilening of een flitslening af te sluiten, kijk dan in ieder geval goed naar de tarieven en voorwaarden van verschillende dienstverleners. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van minileningen en sommige zijn veel goedkoper dan andere. Zo kunnen de aflossingstermijnen ook flink verschillen. Wat gebeurt er als u niet op tijd kunt terugbetalen? Ook in dit geval kan het vergelijken van verschillende producten u veel schelen.

Lees verder