Lenen bij Kruidvat

Sinds begin 2010 is het weer mogelijk om via Kruidvat weer een lening af te sluiten. Niet iedereen is hiermee tevreden, aangezien de leendrempel veel lager ligt. Het is mogelijk om via Kruidvat twee soorten leningen aan te gaan. Dit geldt voor persoonlijke leningen en doorlopend krediet. Als u staat ingeschreven bij Bureau Krediet Registratie, kunt u geen geld lenen.

Sinds januari 2010 is het mogelijk om een ​​lening af te sluiten bij Kruidvat. Naast scheermesjes en shampoo is het volgens de website van de apotheek nu mogelijk om geld te lenen tot maar liefst 50.000 euro. Vroeger kon dat, maar toen deed Kruidvat het in samenwerking met Ohr en de Royal Bank of Scotland. Op een gegeven moment eindigde deze samenwerking. Dit keer biedt Kruidvat leningen aan via de Spaanse bank Santander. De apotheker is dus “slechts” een tussenpersoon. Voor het aangaan van een lening ontvangt Kruidvat een bepaald percentage van de winst. Het aanbieden van leningen aan Santander is aantrekkelijk vanwege de goede naam en het grotere bereik van Kruidvat. Zo bespaart het veel geld op wervingskosten en advertentiecampagnes om de naamsbekendheid te vergroten.

Lenen via Kruidvat

Het Nibud heeft geen bezwaar tegen het verstrekken van leningen door Kruidvat. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volgens de waakhond bij de consument. De branchevereniging voor schuldhulpverlening NVVK denkt daar anders over. Op deze manier wordt het afsluiten van een lening voor de consument heel gemakkelijk. Het probleem in Nederland is dat veel mensen kampen met veel schulden. Dit komt omdat geld lenen bij banken relatief eenvoudig is. Voor sommige mensen is er nog een bepaalde drempel tot waar ze naar de bank moeten. Maar nu er leningen worden aangeboden via Kruidvat, is ook deze extra drempel weg.

Doorlopend krediet opnemen bij Kruidvat

Het is mogelijk om via Kruidvat twee soorten leningen aan te gaan. De eerste lening is een doorlopend krediet. Dit is een kans om geld te lenen wanneer het jou uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u van plan bent een uitgave te doen, maar niet precies weet wanneer. Bedrijven hebben vaak een Doorlopend Krediet waarmee ze periodes kunnen overdragen als ze diensten hebben geleverd maar nog niet zijn betaald. U kunt bij Kruidvat een contract afsluiten voor het maximale bedrag dat u kunt lenen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u leent. Het is ook mogelijk om de lening direct af te lossen zonder een boete te betalen.

Persoonlijke lening afsluiten bij Kruidvat

Het tweede type lening dat u kunt afsluiten is een persoonlijke lening. Het is eigenlijk een conventionele lening. U kunt deze lening afsluiten als u bepaalde grote of kleine uitgaven wilt doen. Bij het afsluiten van deze lening verplicht u zich tot bepaalde vaste maandlasten. U sluit contracten met de bank voor een vaste rente en een vaste looptijd. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de lening eerder af te lossen. Doe je dat wel, dan krijg je een boete. De bank gaat deze contracten aan zodat ze verzekerd zijn van een bepaalde winst. Kruidvat controleert altijd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of mensen geen schulden hebben. Als dat het geval is, kunnen ze geen geld lenen.€