Leef als een vrek

Proberen zuinig te leven is een goede plek om te beginnen. Je kunt ook helemaal uit je dak gaan, wat ook nog eens kosten bespaart, die al aanzienlijk lager zijn.

Bijna iedereen spaart als het even kan. Voorwaarde is dat het de kwaliteit van leven niet aantast. Besparen door private label cola te kopen in plaats van het topmerk is een besparing. Als blijkt dat cola gewoon niet lekker is, kies dan de volgende keer een duurder merk dat je lekker vindt. Sparen kan ook een manier van leven worden. Het kan dwangmatig worden en altijd streven naar meer besparingen.

een vrek

Een vrek is iemand die heel spaarzaam leeft. Vanwege zijn spaargeld heeft hij waarschijnlijk veel geld dat niet echt voor hem werkt omdat hij erop blijft zitten. Er zijn gevallen bekend waarbij een vrek tot het laatst zal sparen voor eten en drinken. Hij dronk alleen water, brood en vogelzaad. Dit vogelzaad bevat veel voedingsstoffen en is erg goedkoop in vergelijking met voedingsproducten. Een vrek heeft geen specifieke financiële doelen, omdat hij altijd moeite zal hebben om geld uit te geven zoals andere mensen.

Spaar jij?

Iedereen wil besparen op maandlasten. Eigenlijk zou iedereen kritisch moeten kijken naar bankafschriften voor zinloze maandlasten, maar het mag geen manier van leven worden. De verwarming op 17 graden zetten en met een jas in de woonkamer zitten kan niet de bedoeling zijn. Van rijk tot arm, bespaar op uitgaven. De upper class gaat ook shoppen bij discountwinkels als Zeeman en Wibra. Waarom 8 euro uitgeven aan een handdoek als je dezelfde kwaliteit in een goedkope winkel voor 2 euro kunt vinden.

Het leven van een vrek

Een gierig leven zal sommigen echt gelukkig maken. Kosten besparen is een heel goed doel, maar zo goedkoop mogelijk leven zonder dwingende reden lijkt de verkeerde mentaliteit. Zoveel mogelijk geld inzamelen kan als een vreemde gewoonte worden beschouwd. Waarom rijkdom vergaren als je er niets mee doet? Veel ouderen die in financieel moeilijke tijden zijn opgegroeid, hebben ook een buitensporige zuinigheid jegens hen. Ze besparen geld door zuinig te leven, ondanks dat ze een redelijk bedrag op hun spaarrekening hebben staan. Omdat ze gewend zijn zuinig te leven, kunnen ze er niet tegen om onnodig veel geld uit te geven.€