Later NHG toevoegen aan hypotheek

Om een ​​hypotheek op grond van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden dekken bijvoorbeeld het maximale bedrag dat op basis van inkomen kan worden veiliggesteld en er is ook een maximale koopsom waarvoor een woning kan worden gekocht.

Als niet aan de NHG-voorwaarden wordt voldaan, is het soms nog wel mogelijk om een ​​hypotheek af te sluiten, maar niet met NHG. De bank is bereid om u een dergelijk bedrag te lenen op basis van haar acceptatievoorwaarden. Op basis van de berekening van NHG kan blijken dat het bedrag niet geleend kan worden. Dan ontstaat de situatie dat u wel het benodigde bedrag kunt lenen, maar niet volgens de voorwaarden van NHG.

Voordelen van NHG?

Als u uw hypotheek met NHG afsluit, heeft u recht op een lagere hypotheekrente. De NHG is namelijk feitelijk een garantie aan de bank. Bij het weghalen van de hypotheek van NHG kan de bank zich in bepaalde gevallen tot NHG wenden als de woning genoodzaakt is te verkopen en de resterende schuld blijft bestaan. Bij een conventionele hypotheek moet de bank geld terugkrijgen van de klant (die misschien niet het geld heeft om de bank terug te betalen). Voordeel voor de klant is dat de hypotheekrente veel lager is.

Wat is het verschil in hypotheekrente tussen een hypotheek met en zonder NHG?

De bank heeft een eigen beleid ten aanzien van de hypotheekrente. Daardoor zijn er grote verschillen in tarieven tussen banken en verzekeraars. Ook de voordelen van de NHG-hypotheek lopen sterk uiteen. Daarnaast is het verschil ook afhankelijk van de lengte van de rentevaste periode. De maximale uitkering kan oplopen tot 0,85 procent.

Anders dan tweede hypotheek NHG . toevoegen

Bij een gesloten hypotheek heeft u de mogelijkheid om later NHG toe te voegen. Het kwam misschien niet eerder in aanmerking, maar NHG kan worden toegevoegd zodra dit wel het geval is. Gaat u verbouwen, dan kunt u een NHG tweede hypotheek aanvragen. Dit geldt niet alleen voor de tweede hypotheek, maar voor het gehele hypotheekbedrag.

Hierdoor kan de situatie ontstaan ​​dat je een extra bedrag leent voor de hypotheek, maar de maandelijkse lasten dalen. Het verschil in rente maakt een eerste hypotheek goedkoper.

Tweede hypotheek bij dezelfde geldverstrekker

De meeste mensen zullen ervoor kiezen om hun tweede hypotheek af te sluiten bij dezelfde bank die hun eerste hypotheek heeft. U kunt echter ook naar een andere bank gaan voor een tweede hypotheek. Het verschil in hypotheekrente kan groot zijn. Dit is zeker het geval wanneer de tweede hypotheek een aanzienlijk bedrag betreft, waarbij elk procentpunt gepaard gaat met bijzonder hoge maandlasten.€