Laster: dringende goede lening

Bij Defam is het vrijwel direct duidelijk of je de gevraagde lening kunt krijgen. Als je met spoed geld wilt lenen, kun je daar ook kijken. Na goedkeuring staat het geld snel op je rekening. Een kleine lening is mogelijk, maar u kunt ook kiezen voor een flexibele lening als kasreserve, die nog meer mogelijkheden biedt. Ter vergelijking: je kunt bij Ferratum ook makkelijk en snel een paar honderd euro lenen als flitslening, maar deze percentages zullen in de meeste gevallen hoger zijn dan bij Defam. Daarnaast kunt u bij Defam uw lening spreiden over een langere periode dan bij een snelle lening. U kunt ook een lening voor uw woning afsluiten, een woonkrediet.

Geld lenen bij Def

Wat is Defam

Defam is een merk van ALFAM en ALFAM is weer een 100% dochter van de grootste bank, ABN AMRO. Defam is specialist in verantwoord lenen. Daarom maakt de kredietverstrekker het je gemakkelijk om zelf te ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Als er een calamiteit is, weet je snel waar je bent. U kunt kiezen uit drie leningen:

Met spoed geld lenen met een flitslening

Defam leent ook kleinere bedragen uit, maar als je dringend op zoek bent naar extra geld omdat je krap bij kas zit en voor een paar dagen of een maand wilt vereffenen, dan kunnen andere aanbieders je helpen. Zo is er een bekend snel flitskrediet van Ferratum. Bij laster hoeft het niet per se om grote bedragen te gaan, maar in de praktijk blijkt vaak dat een kleine lening relatief duurder is. Niet onlogisch, want bij een kleinere lening moet je meestal dezelfde stappen nemen als bij een grotere lening. Overigens kan een flexibele lening van Defam ervoor zorgen dat je snel geld kunt opnemen.

Hoeveel rente betaal ik voor een goede lening?

Def heeft drie mogelijke leningen en alle drie hebben ze een ander rentepercentage, de rente is ook afhankelijk van de looptijd van de lening. Met een speciale tool op internet zie je snel welke mogelijkheden er zijn, wat de rente en looptijd is en hoeveel je maandelijks moet aflossen. Een goede lening is transparant, heeft een lage rente en wordt afgestemd op jouw vraag en situatie.

Persoonlijke lening

Meestal wordt er gekozen voor een persoonlijke lening als het gaat om het financieren van eenmalige kosten. Denk bijvoorbeeld aan een auto, een wasmachine, een snelle computer of een leuke vakantie. U sluit een lening af en betaalt deze elke maand terug. Uiteraard maakt u met Def afspraken over de looptijd, hoe groot of klein de lening moet zijn en het tarief (rente). Aan het einde van de looptijd is de lening volledig afgelost. U kunt de afgeloste delen niet opnemen, maar u kunt wel een nieuwe lening afsluiten. Het mooie is dat de rente vast staat terwijl je lening open staat en nog niet volledig is afbetaald. Geen verrassingen dus.

Flexibele lening

Het kan echter ook zijn dat u de exacte uitgaven nog niet weet en een kasreserve achter de hand wilt hebben. Dan kunt u kiezen voor een flexibele lening. De flexibele lening heeft ook een kasreservefunctie. Rechts. Bij een flexibele lening spreek je met de bank een bepaalde kredietlimiet af (kredietplafond). U kunt dan geld opnemen tot aan die kredietlimiet en u hoeft geen rente te betalen over het geld dat niet wordt opgenomen. U heeft dus een leningoptie in reserve. Als u met spoed geld nodig heeft, kan dit binnen de afgesproken limiet worden opgenomen, anders laat u het object (tijdelijk) ongebruikt. Als u geld opneemt en later een deel terugbetaalt, kunnen die opnames weer worden opgenomen, zolang u uw limiet niet overschrijdt. Een flexibele lening is een type doorlopend krediet met een variabele looptijd en variabele rente.

Hypotheek afsluiten

Een woonkrediet is bedoeld om de voorgenomen verbouwing te financieren. Renovatie is vaak een eenmalig gebudgetteerd project en een lening met eigen vermogen past daar perfect bij. Een woonkrediet heeft een vaste looptijd en een vaste rente. Wanneer het einde van de leentermijn is bereikt, wordt het woonkrediet volledig terugbetaald.

Snel geld lenen

Je bent snel en heel snel. Een flexibele lening is erg snel als je deze mogelijkheid al hebt, omdat je geld kunt opnemen tot je afgesproken kredietlimiet op het moment dat jij dat wilt. Supersnel kan ook een flitslening zijn, zeker als je bekend bent met de snelle lening aanbieder. Maar er is meer aan Def. U kunt ook een persoonlijke lening of een woonkrediet afsluiten. Dus voor elk wat wils.

Lees verder