Lage hypotheekrente is nog steeds duur

Lage hypotheekrente? Houd er rekening mee dat wanneer de hypotheekrente relatief laag is, het belangrijk is om niet alleen rekening te houden met de hypotheekrente bij het afsluiten van een hypotheek. Let naast lage hypotheekrentes ook op andere voorwaarden, zoals vervroegde aflossing, boeterente, aflossingsvrije periode of huurmogelijkheden. Daarnaast is de lagere rente nadelig als je een spaarhypotheek hebt.

De marketingmix geldt ook voor hypotheekrente

De concurrentie tussen banken voor hypotheken blijft sterk. Voor de bank is de hypotheek een product en er worden allerlei marketingtools uit de kast gehaald om dit product zo goed mogelijk aan de klant te verkopen. Natuurlijk is er een zorgplicht, maar de bank is geen liefdadigheidsinstelling en wil dus winst maken en hanteert ook hier een marketingmix. De marketingmix bestaat klassiek uit 4 P’s, product, prijs, plaats en promotie:

Product

Dat wil zeggen, de aangeboden dienst of goederen, inclusief verpakking, garantievoorwaarden, etc.

De prijs

Productprijs, die op verschillende manieren strategisch kan worden bepaald. In het geval van een hypotheek is dat de hypotheekrente.

Promotie

Reclame en communicatie die nodig zijn om de verkoop van het product te bevorderen.

Plaats

Via welk kanaal levert de leverancier de goederen aan de consument.

vier uur ’s middags

Het leuke is dat deze vier P’s daadwerkelijk gelijktijdig op internet beschikbaar zijn, en de P die het beste scoorde wordt gekozen. Bij de verkoop van financiële producten worden de vier P’s vaak gecomprimeerd tot 1 P, prijs. Het product lijkt duidelijk en vertrouwd. Internet is een communicatie- en distributiekanaal. En de plaats is eigenlijk ook het web. En dan moet je even opletten, want hypotheken hebben andere kenmerken. De ene aanbieder is de andere zeker niet.

Hypotheekrente, waar is die het laagst?

Kijk maar eens op de verschillende sites. Iedereen die tegen de laagste rente kan lenen, lijkt een dikke koper. Maar wie moet opletten. Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er een aantal punten waar u op moet letten:

Slot

Laat geen zand in uw ogen komen. Een lage hypotheekrente is zeker interessant (je wilt niet te veel betalen), maar let op de kleine lettertjes. Anders wordt een lage hypotheekrente toch duur. Met een spaarhypotheek bouwt u ook minder vermogen op tegen een lagere rente.

Lees verder