Krijg je geld op orde

Hoewel het er misschien anders uitziet, zijn de meeste mannen nog steeds mannen als het om financiën gaat. Bij sales ligt de focus echter op vrouwen omdat zij bepalend zijn. En deze filosofie is nog steeds zo waar als een koe. Voor beiden kan het echter allemaal eenvoudiger en transparanter… en dus wat zijn de financiële mogelijkheden.

Baseren

Aangenomen wordt dat voor een vrouw die in het beslissende proces zit, een man de klok zal luiden als wat deze dame wil financieel echt niet mogelijk is. En eerlijk gezegd is dat vaak ook zo. Veel mannen, vaak anoniem toegeven, bukken achterover wanneer een vrouw iets heel graag wil, maar dat niet of moeilijk te bereiken is. De redenen waarom een ​​man dat doet zijn verschillend, maar het feit is… toch, ondanks de emancipatie van de vrouw.

hartinfarct

We leven in een grijpcultuur en willen alles hebben en het liefst in de kortst mogelijke tijd. Dat neemt niet weg dat het niet altijd mogelijk is met inkomen. De financiële wereld heeft hier briljant op ingespeeld door de lening zeer betaalbaar te maken. En we sprongen er allemaal gretig in. Bij voldoende inkomen hoeft u zich geen zorgen te maken aangezien de maandelijkse rente en aflossingskosten kunnen worden gedekt. Maar als de economie vertraagt, mensen geen vertrouwen meer hebben in hun baan en zzp’ers financieel een stap terug moeten doen, kan het moeilijker worden om aan hun verplichtingen te voldoen. Mensen hebben zich daadwerkelijk geherfinancierd en de bank is erbij gekomen.

Is de bank schuldig?

Dat kun je de bank kwalijk nemen, maar we hebben allemaal wiskunde geleerd op school, dus je had het zelf kunnen doen. Je kon zien dat het allemaal een beetje gespannen begon te worden. Het zou ook betekenen dat je een bepaalde aankoop een tijdje had moeten uitstellen, en daar gaat het om. Omdat we alles willen en als we het met ons inkomen of spaargeld niet kunnen betalen, lenen we gewoon. Het is dus je eigen schuld.

Het feit dat de bank ook een zorgplicht heeft, waaraan zij niet altijd heeft voldaan (en er zijn nog steeds partijen die niet handelen in overeenstemming met de wettelijke zorgplicht), maakt het gedrag van de bank niet echt koosjer, en hoewel de normen zijn aangepast vanwege de crisis vinden wij het nog steeds normaal om te lenen.

Bewustzijn

Bewustwording van beide partners die elkaar ook aanspreken op buitensporig gedrag als het om geld gaat, kan een situatie van krapte voorkomen. En daar spelen ook bedrijven op in, en er staan ​​hele simpele programma’s online waar je al je inkomsten en uitgaven kunt vastleggen en waar duidelijk is wat financieel voordelig is.

Het betekent ook dat als je iets wilt kopen, je alleen maar naar je programma hoeft te kijken om te zien hoe je het financieel doet, en emotionele chantage is niet langer een optie. Het rekenprogramma is opgebouwd uit “nullen en enen” en kan dus niet gechanteerd worden. Het heeft ook als voordeel dat als de een iets buiten proportie koopt, de ander de partner ter verantwoording kan roepen.

Maar je staat of valt met discipline, want je moet alle aankopen zelf in het programma invoeren. Het programma kan dit niet voor u doen. Maar er is ook iets wat je kunt bedenken om er geen dagelijks ritueel van te maken. U verzamelt alle bonnen en één partner vult deze één keer per week in en een andere partner de week erop. Het helpt u ook om uw financiële status minstens eens per twee weken te controleren.

Overigens, als je handig bent met Excel, kun je ook je eigen rekenmachine maken die je wekelijks voedt en op een overzichtspagina laat zien hoe je er financieel voor staat.

Eindelijk

Het spreekt voor zich dat beide partners bereid moeten zijn om iets soortgelijks te gebruiken om dit te laten werken. Het kan ook een afspraak zijn om elke maand wat geld op een spaarrekening te zetten, al is het maar een klein bedrag. Meestal mis je niet meteen een klein bedrag, maar langzaam maar zeker bouw je iets op.€