Krijg een groene autolening

Krediet, auto, milieu en klimaat kunnen goed samengaan. Met een groene autolening kunt u gemakkelijk en snel een goede financiering krijgen voor een energiezuinige auto. Een auto kopen met een A tot C energielabel biedt niet alleen fiscale voordelen, maar is ook nog eens goed voor het milieu en uw portemonnee. Je kunt natuurlijk ook een conventionele financiering voor je auto afsluiten, maar met een groene lening heb je voordelen. Andere autoleningen zijn natuurlijk ook makkelijk.

Inhoud

Koop een energiezuinige auto

Steeds meer mensen kopen energiezuinige auto’s die beter zijn voor het klimaat. Een groene auto, vaak een elektrische uitvoering, is goed voor het milieu en betekent in de meeste gevallen ook belastingvoordeel als je met een auto van de zaak rijdt. Een auto kopen is altijd iets om over na te denken. De keuze is groot, er zijn veel modellen en voor een nieuwe auto moet je betalen. Autofinanciering is vaak een overweging bij het kopen van een auto. Ben je van plan een autolening af te sluiten of zijn er andere mogelijkheden om een ​​auto te kopen? En als je een autolening wilt afsluiten, doe je dat dan bij je bank, bij een autodealer of online?

Groene autolening afsluiten, welk energielabel?

Nu wordt er een nieuwe lening ontwikkeld door bijvoorbeeld de bank ING. Met een lening wil de bank de koper van een zuinige auto stimuleren. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

In overleg met de bank spreek je af hoeveel maanden je de lening terugbetaalt. De looptijd is minimaal zes maanden en maximaal vijf jaar. Dan is de rente bekend, wordt de aflossing berekend en is dus het te betalen maandbedrag bekend. Een overlijdensrisicoverzekering is echter vaak nog steeds vereist. Dat laatste is altijd verstandig om te voorkomen dat nabestaanden met een openstaande schuld blijven zitten. Lees de verzekeringsvoorwaarden goed door.

Hoeveel kost een autolening?

Een autolening en dus een groene autolening is een persoonlijke lening. De concurrentie met leningen is vrij sterk, waardoor er allerlei aanbieders van leningen zijn die elk hun eigen tarief hanteren. Een groen krediet is mogelijk, maar uiteraard niet verplicht. En een zuinige auto rijdt niet zuiniger als je kiest voor een groene autolening. Daarom is het verstandig om online meerdere lening aanbieders met elkaar te vergelijken en enkele offertes aan te vragen. De kans is groot dat de groene lening goedkoper en sneller uit te geven is, zeker als je al bankiert bij de betreffende bank, maar de keuze is en blijft aan jou.

Rekenvoorbeeld groene lening

Stel dat u € 11.000 leent voor uw auto tegen 7,6% en een aflossingstermijn van vier jaar afspreekt. Dan betaalt u € 265,17 per maand. Maar u kunt een langere tijd kiezen. Dan betaalt u elke maand minder maar wel langer rente.

Conclusie over het nemen van een groene autolening

Zoals u weet kost lenen geld, maar met een groene autolening is het financieren van een milieuvriendelijke auto helemaal mogelijk. Als die tarieven u te veel zijn, kunt u een klassieke autolening afsluiten en uw zuinige auto de weg op nemen. Door online te winkelen en naast elkaar te vergelijken, krijgt u zeker de goedkoopste lening voor uw auto.

Lees verder