Kredietaanvragen: waar letten banken op?

Als er grote aankopen van een huis nodig zijn, is het misschien niet mogelijk om ze uit eigen zak te betalen: een auto, nieuwe meubels of zelfs een huis. Er moet financiering gevonden worden. Maar tijdens de economische crisis is dat niet zo eenvoudig. Omdat banken voorzichtiger zijn geworden.

Waar moet je op letten om kredietwaardig te lijken?

Als gevolg van de financiële crisis wordt het voor consumenten steeds moeilijker om tegen gunstige voorwaarden krediet te krijgen. Banken onderzoeken meer dan ooit of de aanvrager de lening kan betalen.Als u van plan bent om in de nabije toekomst geld te lenen, is het beter om vooraf een aantal punten in overweging te nemen om een ​​goede indruk op de bank achter te laten om betere voorwaarden te bedingen , zoals een lagere rente.

Inkomsten en uitgaven

goede voorbereiding

Zekerheden en zekerheden

Daarnaast is het voor de bank van groot belang om zekerheden te verkrijgen voor het geleende bedrag. Dit zijn bezittingen of bezittingen die kunnen worden vereffend als u de lening niet kunt terugbetalen. Bijvoorbeeld onroerend goed, levensverzekeringen of sparen. Hoe meer van dergelijke zekerheden de bank heeft, hoe groter uw kansen op een lening tegen gunstige voorwaarden.

Als extra zekerheid kan ook een borg worden ingevuld. Ze moeten echter ook een goede kredietwaardigheid hebben om te worden geaccepteerd.

Hoe meer informatie hoe beter

Zoals gezegd helpt een goede voorbereiding om bankiers op hun gemak te stellen. Als u bijvoorbeeld van plan bent een huis te kopen, heeft u naast informatie over verbouwingen ook informatie nodig over de beoogde woning. Hoe duidelijker u uw bankconsulent een beeld geeft, hoe sneller u een definitief antwoord krijgt op uw kredietaanvraag.

Goedkeuring kredietaanvraag

Houd er rekening mee dat u normaal gesproken geen bindende aanbieding ontvangt bij het afrekenen. Omdat baliemedewerkers van bankfilialen in de regel niet zelfstandig kunnen beslissen over de goedkeuring van uw leningaanvraag.

Hoe beter u echter bent voorbereid en hoe beter uw marketing, hoe groter uw kansen.€