Krediet zonder BKR

Het BKR register biedt bescherming aan kredietverstrekkers bij het verstrekken van leningen. Daarom is BKR-verificatie gebruikelijk bij elke leningaanvraag. Op basis van deze informatie beoordelen banken of eerder verstrekte leningen correct en regelmatig zijn afgelost, of er geen sprake is van onrechtmatigheden of opgezegde leningen. Als dit het geval is, wijzen Nederlandse banken vaak aanvragen voor nieuwe leningen af.

Wanneer is een lening zonder BKR nuttig?

Mensen hebben vaak geld nodig voor een dringende aankoop, maar kunnen dit niet meteen vrijgeven. In normale gevallen gaat een persoon naar de bank en probeert een lening te krijgen. Dit gaat meestal goed, maar vaak wordt de lening geweigerd om een ​​negatieve reden
op de BKR lijst
. Wat kan er in zo’n situatie gedaan worden?

Vergroot de leencapaciteit van BKR

Consumenten die moeite hebben om een ​​lening bij een bank te krijgen, kunnen eerst proberen hun kredietwaardigheid te verbeteren. Wist u bijvoorbeeld dat een ongebruikt doorlopend krediet, zelfs als het huidige saldo nul is, toch kredietruimte inneemt bij Bureau Krediet Registratie en daarmee de totale leencapaciteit vermindert.

DK-eigenaren die er geen gebruik van maken, kunnen deze beter inwisselen en de bank vragen de registratie in BKR stop te zetten, als dit niet automatisch met de aflossing gebeurt.

Krediet met een negatieve BKR lijst

Hoewel het mogelijk is om een ​​lening te krijgen zonder BKR, moet je toch naar het buitenland verhuizen, voornamelijk naar Zwitserland. Maar in het huidige tijdperk van internet en e-mail is dit helemaal geen probleem. Tegenwoordig is het niet meer nodig om “in persoon” te komen.

Bij deze leenvorm, ook wel “Zwitsers Krediet” genoemd, is een BKR-aanvraag niet nodig en mag een negatieve BKR-lijst dus geen belemmering zijn. Zo’n lening is eigenlijk niets anders dan een traditionele persoonlijke lening met aflossing in maandelijkse termijnen, maar zonder BKR-gegevens op te vragen. Ondanks een negatieve BKR lijst of slecht krediet is het toch mogelijk om een ​​lening te krijgen.

Voorwaarden voor een lening zonder BKR

Net als andere persoonlijke leningen kan een lening zonder BKR naar eigen inzicht worden ingezet. Er zijn geen verplichte uitgaven, dus het maakt niet uit of het gaat om het kopen van nieuwe meubels, het betalen voor een vakantie of het betalen van achterstallige rekeningen. U hoeft het bedrag van de lening niet aan de bank te bewijzen.

Meestal zijn er echter een aantal beperkende voorwaarden van toepassing:

Hoe kan ik een lening aanvragen?

Kredietzoekers die willen lenen zonder BKR vinden op internet talloze aanbiedingen, soms zelfs via tussenpersonen in Nederland. Zij nemen contact op met de kredietverlenende Zwitserse banken en sturen de kredietaanvragen van hun klanten naar hen door.

Aanvraagformulieren zijn meestal online beschikbaar en kunnen eenvoudig thuis op uw computer worden ingevuld en vervolgens elektronisch worden verzonden. Gerenommeerde aanbieders verstrekken een lening vaak binnen enkele werkdagen, soms zelfs zonder behandelkosten of commissie.

Waar op letten bij een lening zonder BKR

Helaas zijn er, zoals altijd met geld, veel zwarte schapen op de markt. Daarom is voorzichtigheid geboden. Zo moet een kredietaanbod met argwaan worden bekeken als de tussenpersoon een levensverzekering of pensioenverzekering afsluit voor het verstrekken van de lening. Dit is immers geen vereiste van het Zwitserse banksysteem, dat alleen als tussenpersoon commissies in rekening brengt.

Om zo min mogelijk risico te nemen, moeten leningzoekers daarom een ​​dienstverlener kiezen die gratis en zonder verplichtingen een lening aanbiedt. Vaak worden aanvraagverwerkingskosten al in rekening gebracht zonder dat er een kredietovereenkomst wordt afgesloten.€