Kosten voor creditcard en prepaid creditcard (debetkaart)

Een creditcard is gemakkelijk te gebruiken, maar heeft meestal hoge kosten. De hele creditcard is de meest populaire creditcard. Bovendien kunt u te veel uitgeven met een creditcard en op rekening kopen. Een prepaid creditcard, een debetkaart, is veel goedkoper dan een gewone creditcard en zonder BKR registratie. Wil je geld lenen, kies dan voor een persoonlijke lening, deze is vaak goedkoper. Prepaid creditcard is ook anno 2020 een handige, veilige en goedkope kaart. Alles heeft dus zijn voor- en nadelen.

Wat is een prepaid creditcard?

Met prepaid creditcards kunt u aankopen doen zodra u er geld op zet. Dit kan eenvoudig met Ideal. Uw creditcard wordt een gewone creditcard voor hotels, restaurants en online aankopen.

Creditcard of pinpas als prepaid creditcard kosten

Welke creditcard heb je? Zowel een gewone creditcard als een prepaid creditcard zijn creditcards. Het grootste verschil tussen deze creditcards zijn de kosten. Maandelijkse kosten en rekening-courantkosten zijn. Met een Medius prepaid creditcard staat u niet in het rood, maar krijgt u wel de voordelen van een creditcard. Een ander groot verschil tussen creditcards is dat iedereen een prepaid creditcard kan aanvragen, ook als je een negatieve BKR hebt.

Welke creditcard moet ik nemen?

Vaak krijg je een kaart aangeboden via een advertentie in de bus of via een vereniging. De mogelijkheden van Visa zijn bijvoorbeeld zeer bekend. Voordat u een creditcard afsluit, kunt u het beste online vergelijken welke creditcard het beste bij u past en welke het goedkoopst is. Een creditcard is eigenlijk een manier om snel geld te lenen.

Hoeveel kost een creditcard in 2020?

Er zijn veel creditcards en een bepaald merk heeft er meerdere. Bij het kopen op krediet moet je letten op de rente die je betaalt en natuurlijk op de vaste kosten. Dit heb ik voor meerdere creditcards in kaart gebracht (januari 2020):

Creditcardkosten per jaar, rente, vaste kosten en kredietlimiet:

Welke creditcard interesse Vaste kosten kredietlimiet
ABN Amro Goldcard 14,00% € 55,13 5000 euro
ING Card Platinum-kaart vanaf 12,40 % € 49,80 20.000 euro
ANWB Visa en Mastercard kaarten 14,00% € 16 2500 euro
ANWB All Gold Card 14,00% €38,50 5000 euro
Kaart van de hele wereld 14,00% € 36,50 2500 euro
De hele Panda-kaart 14,00% € 36,50, eerste jaar gratis 2500 euro
Visa World Card – Zakelijk 14,00% € 35 2500 euro
Visa World-kaart – goud 14,00% € 36,50 5000 euro
Visa World-kaart – platina 14,00% 77 € 5000 euro
Medius prepaid creditcard €39,90

Het vaste bedrag per jaar voor een gewone creditcard varieert van 35 euro tot 77 euro. De rente varieert van 12,9% tot 15%. Met een prepaid creditcard heb je alleen vaste kosten per jaar. Ook voor partners en kinderen kunt u creditcards aanvragen.

Buitenlandse betalingen en opnames

Met een creditcard kunt u in het buitenland betalen en geld opnemen, maar daar zijn ook kosten aan verbonden. Enerzijds betaal je rente over het bedrag. Aan de andere kant, als vreemde valuta luiden in andere valuta dan de euro, moeten deze worden omgerekend in hun eigen valuta, rekening houdend met wisselkoersen. Het is dus goedkoper om geen creditcard te gebruiken als er een andere mogelijkheid is.

Persoonlijke lening in plaats van rood staan

Rood zijn is duur. Probeer te hoge uitgaven te vermijden, zelfs als u een creditcard gebruikt. Als je geld wilt lenen, sluit dan een prepaid creditcard af of sluit een persoonlijke lening af. Het levert je ook extra geld op. Bijkomende voordelen van een onderhandse lening zijn onder meer:

Als de betaalrekening in het rood staat, is het anders geregeld, namelijk:

De sleuf betaalt creditcard, bankpas

Creditcard wordt voornamelijk gebruikt voor het gemak van betalen. Als dat ook jouw reden is, kun je het beste met een prepaid creditcard gaan, omdat deze over het algemeen goedkoper is. Wil je toch meer geld in handen hebben, dan kun je het beste gebruik maken van een persoonlijke lening. Alles is online te vergelijken en af ​​te sluiten.€