Koopgarant regeling voor een eigen woning tegen een betaalbare prijs

De Koopgarant regeling kan zorgen voor betaalbare woningen. Een hypotheekgarantie van de overheid is een must voor een beveiligde aankoop van een huis, zodat de rente laag kan blijven en u de resterende schuld kunt dekken. Rente en een terugkoopgarantie maken een goedkope start op de woningmarkt voor velen weer mogelijk. Kijk eens naar Rotterdam, Dordrecht, Spijkenisse, Den Haag, Utrecht of Amsterdam. Kopen bij Koopgarant is volledig mogelijk.

Woningmarkt 2020 en 2021 en verwachte hypotheekrente

De woningmarkt van 2020 verbetert. De verwachting is dat deze markt in 2021 ook een verdere prijsstijging zal zien door het gebrek aan woningen in bepaalde wijken. Dit betekent hogere prijzen dan we gewend waren. Dit is een nadeel voor een beginner op de woningmarkt. Een beginner heeft veel moeite met het kopen van een huis voor een betaalbare prijs, en dan is ondersteuning welkom. De prognose voor de hypotheekrente in 2021 voorspelt dat de rente voor wie kiest voor de variabele rente iets zal stijgen, maar relatief laag zal blijven.

De aankoopgarantieregeling is goed

De koopgarantieregeling wordt aangeboden door ruim 161 woningcorporaties in grote delen van Nederland. Dit maakt het kopen van een huis betaalbaar. De koopsom en aanschafkosten zijn lager door de lagere rente met de vereiste Nationale Hypotheek Garantie NHG en u loopt minder risico om de woning later met verlies te verkopen. Bij Koopgarant kunt u een retourkorting krijgen van 25% of 30% van de marktwaarde van de woning. Dit betekent minder financiering, een kleinere hypotheek en een veel grotere kans om een ​​eigen huis te kopen. Daarnaast is er een terugkoopgarantie van onroerend goed. Dit betekent dat als u wilt verhuizen, u er zeker van bent dat de corporatie het huis terugkoopt. Dan betekent het ook een snelle verkoop en geen dubbele woonlasten. Dit ondersteuningssysteem en de NHG-garantie maken het veel makkelijker om een ​​betaalbare hypotheek te krijgen.

Aankoopgarantie woningverkoop

De Aankoopgarantie is niet bedoeld om snel winst te maken met de verkoop. Mensen zien je liever in huis. Bij verkoop worden winsten en verliezen gedeeld met de onderneming. Ten eerste is er een schatting van de waarde van het huis. De schatting wordt vervolgens vergeleken met de prijs die u destijds heeft betaald, exclusief de korting. Als de waarde is gestegen, krijgt elk de helft. Dit gebeurt ook bij afschrijvingen.

Algemene voorwaarden en verplicht persoonlijk gebruik

Net zoals de bank die je woning hypothetiseert, je meestal niet toestaat om te huren, zo geldt dat ook voor de Koopgarantieregeling. U mag uw woning dus niet verhuren of gebruiken als bedrijfsruimte. Het is ontworpen en bedoeld voor het huis zelf. Daarnaast houdt de terugkoopovereenkomst in dat de vennootschap bij verkoop als eerste gebruik kan maken van dit recht. In dat geval is verkopen aan een partner of een ander niet mogelijk. Verbouwen is toegestaan, maar als het bedrag van de renovatie meer dan 10% van de aankoopprijs bedraagt, is toestemming van de corporatie vereist. Daarnaast dient er hiervoor een goede kostenspecificatie te zijn in lijn met de NHG-richtlijnen. De meerwaarde van de woning als gevolg van de verbouwing is geheel voor jou bij verkoop.

Waar vind ik de Aankoopgarantieregeling?

Er is veel te bieden. Kijk eens naar Rotterdam, Dordrecht, Spijkenisse, Den Haag of Utrecht. Binnenkort kan het ook in Amsterdam. Ook is er op allerlei kleinere plaatsen een aankoopgarantie.

Bedenktijd en oplossingsvoorwaarden zijn belangrijk

Na ondertekening van het koopcontract kunt u binnen drie werkdagen na ondertekening van het koopcontract zonder opgave van redenen de koop van de woning ontbinden. Het verkrijgen van financiering ter dekking van de aankoop- en acquisitiekosten is een belangrijke opschortende voorwaarde voor de koopovereenkomst. Bedenk ook of u niet in aanmerking komt voor de goedkoopste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Slot

Bent u op zoek naar een betaalbare woning, dan is het ook een goed idee om te kijken of er een Koopgarant woning in de buurt te koop staat. U kunt ook overwegen een startershypotheek af te sluiten. Zo kun je relatief goedkoop een huis kopen.€