Koop op krediet

Kopen op krediet: een bekende term in de verkoopwereld. Veel mensen kopen op krediet of kopen met uitstel van betaling. Je ziet dit in winkels die duurdere huishoudelijke apparaten verkopen, zoals wasmachines, tv’s, computers, enz. Hoe werkt het precies en is het aan te raden? Voor- en nadelen van het kopen van een lening:

Leningvorm: kopen op krediet

Kopen op krediet is de aankoop van zaken als een bank, koelkast, etc. en het te betalen bedrag kan in termijnen worden terugbetaald. Het wordt vaak aangeboden in verschillende winkels die meubels of huishoudelijke apparaten verkopen. Er is vaak een actiebord: Betaalt slechts 30 euro per maand. Dit voorbeeld is een type aankoop op krediet. Het voordeel hiervan is dat als bijvoorbeeld de wasmachine ineens kapot gaat en er geen geld is voor iemand anders, deze nieuwe wasmachine toch gekocht kan worden. De betaling kan dan worden opgesplitst in meerdere betalingen. Het grote nadeel is dat er veel belangstelling voor is. En dat weten veel mensen niet. Als je op krediet koopt, sluit je een lening af. En geld lenen kost geld. Niet alleen het geleende bedrag, maar ook de rente moet worden terugbetaald. Soms kan het 21 procent bereiken! Kopen op krediet is enorm populair onder postorderbedrijven: kleine aankopen kunnen gedaan worden, betaling volgt later. Zonder het te beseffen is er snel een enorme schuld opgebouwd. En dit omdat er een doorlopend krediet is. Geld lenen gebeurt niet in de winkel of in het postorderbedrijf zelf, maar via een kredietverstrekker. De winkel of het postorderbedrijf vult uw gegevens in en stuurt deze naar de geldschieter, die de winkelier onmiddellijk het volledige bedrag van zijn product geeft. U heeft nu een leenovereenkomst met de kredietverstrekker. De winkelier heeft zijn eigen geld en heeft er niets meer mee te maken. Als er dus problemen zijn met de lening, is de winkel of het postorderbedrijf niet langer het aanspreekpunt.

Kopen met uitgestelde betaling

Veel grote artikelen zoals wasmachine, droger, koelkast, tv, etc. bieden ook uitstel van betaling. Dit wordt vaak vermeld als een koop nu en betaal in 12 maanden actie. Het kan ook een termijn zijn zoals 3, 6, 9 of 24 maanden. Dit kan erg handig zijn voor mensen die helemaal geen geld hebben en het zich nog niet kunnen veroorloven om geld te verliezen. Wanneer je echt een nieuwe wasmachine nodig hebt en het geld niet hebt, zelfs niet het geld om een ​​lening af te sluiten. Nadeel is dat er na de uitgestelde termijn betaald moet worden. Het kan in één keer of in delen gebeuren. En ook hier wordt rente betaald. Bij het aangaan van deze overeenkomst is het noodzakelijk ervoor te zorgen dat het geld ook na afloop van de uitgestelde betalingstermijn beschikbaar is. Als het bedrag voor het einde van de looptijd wordt betaald, zijn er vaak alleen kleine kosten in de vorm van administratiekosten. Laat u vooraf goed informeren met de verkoper en teken niet blindelings het contract. Bij aankoop met uitstel van betaling wordt er ook een contract afgesloten met de kredietverstrekker. De winkelier of postorderbedrijf is niet verantwoordelijk voor de verwerking van uw lening en u dient bij problemen contact op te nemen met de kredietverstrekker.

afschrijving

De schande van kopen op krediet of uitgestelde betaling is dat de waarde van de artikelen die u koopt na verloop van tijd afneemt.

Voorbeeld: U koopt een mooie grote lcd-tv voor 3000 euro op afbetaling. Je betaalt 100 euro per maand. Met 18 procent ben je 36 maanden bezig om deze tv af te betalen. De technische levensduur van een lcd-tv is 5-6 jaar. Zo is je tv na 3 jaar 1500 euro waard.

problemen

Het is voor retailers en postorderbedrijven te gemakkelijk geworden om op rekening of postpaid te kopen. Als gevolg hiervan kopen mensen vaak een product zonder er twee keer over na te denken dat ze het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen in de schulden komen. Het is niet alleen een groot probleem voor de burgers zelf, maar ook voor de overheid. Om deze reden raken steeds meer mensen betrokken bij schuldsanering. En het geld dat uiteindelijk wordt vergeven aan mensen die een schuldsanering ondergaan, gaat uiteindelijk terug naar bedrijven en de overheid. Vrijgestelde belastingen vallen ook onder de gemeente waar u woont. Overigens houdt m,en zich niet alleen bezig met schuldsanering: kopen op krediet of uitstel van betaling is dus zeker geen vrijbrief om te kopen wat je maar wilt. Overweeg daarom eerst goed of het artikel dat je wilt kopen echt nodig is. Of je nu spaart of niet, het is logischer.€