Kleinere hypotheek door rood staan ​​en te late betaling

De mogelijkheid van overbesteding is een vorm van krediet. Deze leenvorm wordt geregistreerd bij het BKR en verlaagt de hypotheek die je kunt lenen op basis van je inkomen.

Banken proberen kredietfaciliteiten aan te trekken voor alle betaalrekeningen. Banken zijn belangrijk omdat ze veel geld kunnen verdienen met rood staan. De maximale rente die ze kunnen rekenen is 15 procent. Grote Nederlandse banken rekenen een lagere rente, maar toch gemiddeld tussen de 12 en 14 procent. Op deze manier proberen ze nog steeds geld te verdienen met het controleren van rekeningen. Bij het verstrekken van een hypotheek wordt rekening gehouden met dit type krediet.

Strengere hypotheeknormen

Tot 2008 boden banken gewoon 6 tot 8 keer het jaarsalaris voor een hypotheek, tegenwoordig zijn ze voorzichtiger geworden. De AFM heeft strengere regels voor hen en zij houden zich daar strikt aan. De huizenprijzen zijn sinds 2008 fors gedaald, maar voor starters op de woningmarkt is het moeilijker geworden om een ​​hypotheek te krijgen.

Invloed op het maximale hypotheekbedrag

U kunt zelf invloed uitoefenen op het bedrag dat u op uw hypotheek kunt krijgen. Door vooraf een deel van de aankoopkosten te besparen, is het mogelijk om een ​​naar verhouding hoger hypotheekbedrag te krijgen. De bank zal minder risico nemen omdat bij een executieverkoop de kans groter is dat de woning voldoende opbrengt om met de opbrengst de hypotheek af te lossen.

Door vooraf uw gegevens op te vragen bij het BKR, kunt u achterhalen waar de bank het over heeft bij het verstrekken van een hypotheek. Zo komen uitstel van betaling auto en rood staan ​​naar voren bij het controleren van het BKR. Voordat u een hypotheekgesprek aanvraagt, kunt u uw inschrijving wissen op basis van de BKR-verklaring.

Betaal uw uitgestelde betaling vooruit, verlaag of annuleer uw roodstand

Door het uitstel van betaling vooruit te betalen, voorkomt u problemen met de hypotheek die u krijgt toegewezen. De optie om rood te zijn kan niet in alle gevallen worden verwijderd. Overdisposities zijn vaak een standaard onderdeel van een betaalrekening. U kunt de schadelijke effecten beperken door uw rood staan ​​zo laag mogelijk te houden.

Het al dan niet gebruiken van een debetstand maakt niet uit

Het maximale bedrag dat u mag uitgeven staat in het BKR geregistreerd. Het maakt niet uit of u deze optie gebruikt. Hetzelfde geldt voor doorlopend krediet met een klein uitstaand krediet. Registratie geeft alleen aan dat het doorlopend krediet nog actief is. Het kan verstandig zijn om er een einde aan te maken.

Let op de maximale maandelijkse betalingen

Het is verstandig om niet alleen te beginnen met de maximale dekking volgens de bank, maar ook te beginnen met het maximale bedrag dat je in een maand kunt missen. De bank denkt misschien dat u een bepaald bedrag aan woonlasten kunt besteden, maar u moet er wel voor zorgen dat de kosten echt passen bij uw financiële situatie. Je moet ook wat marge behouden. Het is te verwachten dat het maandinkomen kan dalen.€