Kleine besparingen hebben geen zin

Besparingen door het kopen van iets goedkopere merken voedsel hebben weinig impact. Consumenten focussen te veel op kleine besparingen en te weinig op mogelijkheden om daadwerkelijk te sparen. Vaste kosten zijn de grootste geldjagers. Tien cent besparen op een goedkopere cola heeft weinig zin als je maandlasten honderden euro’s te hoog zijn. Besparingen op vaste kosten hebben ook het voordeel dat ze bijna geen impact hebben op de kwaliteit van leven.

Nederlanders weten hoe ze goed met geld moeten sparen en omgaan. Op internet vind je de meest nutteloze tips om een ​​paar euro per jaar te besparen. Deze besparingen leveren zo weinig op dat het de moeite niet waard is. Tips om energie te besparen of het waterverbruik te verminderen zijn niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Dit zijn dus goede tips om te volgen, maar verwacht er niet meer geld mee te verdienen. Apparaten uitzetten in stand-by scheelt een paar euro per jaar. Beetje zonde om erover na te denken, terwijl je tientallen euro’s per maand kunt besparen door te focussen op de hoogste vaste lasten.

Bespaar op vaste kosten

Je hoeft je leven niet helemaal om te gooien om geld te besparen. Er moet een rapportage over de maandelijkse inkomsten en uitgaven worden gemaakt. De grootste kosten zijn vaak de onderdelen die vaak nog te redden zijn. Als u in een huurhuis woont, heeft u niet de mogelijkheid om te besparen op de huurprijs. Voor huiseigenaren is het een ander verhaal. Vaak kunnen ook grote verzekeringskosten worden verlaagd. Moet je echt alle verzekeringen houden die je elke maand betaalt? Als je ze echt nodig hebt, is het de moeite waard om te vergelijken.

Automatische incasso

Consumenten denken vaak niet eens aan de bedragen die automatisch worden afgeschreven, maar kunnen nu wel sparen. Dit geldt bijvoorbeeld voor tijdschriftabonnementen die je niet meer leest, of een sportschoolabonnement waar je toch nooit naar toe gaat. Grote besparingen zijn ook te vinden in de vele loterijen. Er zijn gezinnen die met meerdere loten meedoen aan de Nationale Postcode Loterij. Het is pure geldverspilling omdat de kans om te winnen erg klein is.

Belastingdienst

Mensen die niet jaarlijks een verplichte belastingaangifte doen, kunnen vaak een flinke teruggave krijgen van de belastingdienst. Er zijn een aantal toeslagen waar u mogelijk recht op heeft, zoals zorgtoeslag. Het is verstandig om je hierin te verdiepen. U kunt nog maximaal vijf jaar geld claimen dat u verschuldigd bent.

Hypotheek en verzekering

Loopt uw ​​hypotheek al jaren rond? Vraag dan een afspraak aan met uw hypotheekadviseur om de zaken nog eens door te nemen. Mogelijk kunt u uw hypotheek aanpassen om maandelijks tientallen euro’s te besparen. Ook het vergelijken van verzekeringen kan u geld besparen.

Vaste kosten bekijken

Nadat u uw vaste kosten begrijpt, zult u zeer kritisch zijn over hoeveel de kosten ertoe doen. Ook moet worden bekeken of de kosten kunnen worden verlaagd. Zelfs gezinnen die er geen probleem mee hebben om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen, mogen geen kansen missen om te beginnen met sparen. In de toekomst kan het van belang zijn dat u een vermogen heeft opgebouwd. Geld is te kostbaar om te verspillen.€