Klein inkomen, maar toch sparen!

Mensen met een laag inkomen zullen soms contant geld bij de hand moeten hebben. Voor moeilijke periodes, bijvoorbeeld als er iets kapot gaat, dan is er uiteindelijk geld nodig.

Onderhouden

Het is moeilijk als je een minimumloon of toeslag hebt, en je moet ook de rekeningen betalen die zich opstapelen en misschien ook de kinderen voeden. En als u de rekening niet betaalt, volgt er een aanmaning. Op een gegeven moment raken mensen gestrest omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Het belangrijkste dat u eerst moet doen, is uzelf prioriteiten stellen. Welke heeft betrekking op? En wat kan wachten? Ga je graag winkelen of naar de kapper? Rekening of verlof? Controleer uw inkomsten en uitgaven. Sparen is geld opzij zetten voor een later moment wanneer je het echt nodig hebt. Indien nodig kunt u een tweede rekening als spaarrekening aanschaffen, die u kunt beheren met internetbankieren. Bij de bank kunt u een internetbonuspakket aanvragen op de rekening waar u wilt sparen. Eens in de 3 maanden ontvangt u rente over wat aan het einde van het jaar is betaald. Maar als je alles in één keer uittrekt en net voor de derde maand aandoet, helpt niets. Een gezin dat al moeite heeft om rond te komen zonder spaargeld, moet in actie komen. Vooral de uitgaven moeten omlaag.

Grootboek

Een kasboek waarin je al je inkomsten en uitgaven opschrijft kan ook handig zijn. Je kunt dit doen in Word op je computer, in een notitieboekje, in een notitieboekje, wat voor jou het gemakkelijkst is. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je ook gemakkelijk zien wat je nog over hebt voor de maand die je kunt sparen. Hiermee wordt voor elke maand een rapport gemaakt.

Winkelen

Bekijk hoeveel je per maand aan boodschappen moet uitgeven. Het is het beste om een ​​boodschappenlijstje te maken voordat je naar de winkel gaat, zodat je niet thuiskomt met dingen die je uiteindelijk niet nodig had. Het zou ook raadzaam zijn om supermarktmerken thuis te kopen in plaats van merkproducten. Houd ook de aanbiedingen in de brochures goed in de gaten, dat kan u soms ook geld besparen.

Buffer

Elk gezin heeft een buffer nodig voor moeilijke tijden. Hoe groter het gezin, hoe groter de buffer zou moeten zijn. De buffer is vooral handig als er onverwachts iets kapot gaat. U moet betalen voor de reparatie of het vervangen van het apparaat. Het bedrag moet minimaal rond de 600 euro zijn.

Laatste tips

Nog een paar tips om te besparen en/of geld te besparen.