Kinderspaarrekening of geen kinderspaarrekening

Vroeger werd er vaak een spaarverzekering afgesloten bij de geboorte van een kind. Deze polis zou een bedrag kunnen opbouwen dat zou worden betaald vanaf de 18e verjaardag van het kind. Het zou bijvoorbeeld studiekosten kunnen dekken. Het belastingvoordeel is vervallen en daardoor is een spaarverzekering niet meer interessant. Spaarrekeningen zijn op deze dagen gesloten.

Als er een kind wordt geboren, is een spaarrekening voor het kind een leuk cadeau voor de ouders. Ook is het verstandig om geld te sparen voor het kind. Hoge kosten worden vaak op latere leeftijd gemaakt. Door vanaf je geboorte elke maand geld te storten, kun je in 18 jaar een mooi kapitaal opbouwen. Het is verstandig om zeer kritisch te zijn bij het afsluiten van een spaarrekening of spaarplan.

Kinderspaarrekening of in de vorm van een verzekering?

Het grootste nadeel van verzekeren zijn de hoge kosten die verzekeraars rekenen voor het uitvoeren van de polis. Investeringen brengen het te creëren kapitaal niet volledig ten goede, maar een deel gaat verloren in de kosten. Bij het afsluiten van de kinderspaarrekening kunt u terecht bij de bank. De bank maakt ook kosten, maar deze zijn inbegrepen in het rentebedrag. Ze geven de deposant een lage rente en de bank zal het geld weer uitlenen tegen hogere tarieven. Op basis van bovenstaande kun je het beste kiezen voor een spaarrekening.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een kinderspaarrekening?

Het voordeel van deze spaarrekening is dat deze helemaal op het kind gericht is, maar daar tegenover staat dat uw kind er niet zoveel van merkt. Een gift kan gegeven worden door een kinderspaarrekening af te sluiten, maar belangrijker is dat de rekening goede voorwaarden en een redelijke rente heeft. Banken spelen slim met het sentiment van ouders. Door mooie folders en rapportages aan te bieden, oogt de spaarrekening minder zakelijk en meer tot de verbeelding sprekend.

Het is het beste om een ​​spaarrekening te kiezen zonder stortings- en opnamelimieten. U kunt de toekomst niet zien en u kunt het geld in de toekomst nodig hebben of u kunt het financieel niet dragen om op deze rekening te sparen. De spaarrente mag niet lager zijn dan een vergelijkbare spaarrekening die geen kinderspaarrekening wordt genoemd.

Kinderspaarrekening of gewone spaarrekening

Een kinderspaarrekening heeft vaak verwaarloosbare voordelen. Als je de rekening sluit, krijg je een knuffeldier van de bank en een leuk spaarvarken of andere accessoires die de kinderen waarderen. Helaas blijven de spaarrentes vaak achter. In de praktijk kun je beter kiezen voor de beste spaarrekening met een hoge rente, en kun je zelf een knuffel kopen. In de loop der jaren kan het interessant worden om weer over te stappen naar een andere bank. Ook op deze rekening hoeft u zich niet te binden aan de voorwaarden die de banken stellen.

Een klein verschil in spaarrente over een looptijd als 18 jaar mag niet worden onderschat. Uitgaande van een renteverschil van 0,25 procent (3,25 procent in plaats van 3 procent) en een jaarlijkse inleg van 600 euro is het verschil in geld na 18 jaar als volgt:
367 euro
. Dit is een relatief klein verschil over zo’n lange periode, maar het kan gemakkelijk worden verdiend door accounts goed te vergelijken en van account te wisselen wanneer het verschil groot is.€