Kinderspaarrekening – gunstige tarieven

Het openen van een spaarrekening voor een kind kan later handig zijn. Vergelijk aanbieders van kinderspaarrekeningen zorgvuldig, want elk product heeft andere voorwaarden en rentetarieven. Alleen rente vergelijken is niet slim. U wilt natuurlijk de hoogste rente, maar kijk goed naar de voorwaarden. In dit artikel vindt u een renteoverzicht van de meest voorkomende aanbieders van het product “sparen voor een kind”.

Vergelijk spaarrekeningen voor kinderen

Als u later voor uw kind wilt gaan sparen, heeft u daarvoor verschillende mogelijkheden. Er zijn veel spaarproducten in de aanbieding, dus spaarrekeningen vergelijken is geen overbodige luxe. Als u op zoek bent naar een spaarrekening voor uw kind, let dan goed op de aangeboden rentetarieven en voorwaarden. Elke dienstverlener hanteert andere voorwaarden en rentetarieven.

Waarom een ​​spaarrekening voor uw kind?

Als je kinderen hebt, kost het ook een prijs. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer kosten u maakt. Je moet denken aan schoolgeld, rijbewijs, sportclubs etc. Daarom is het verstandig om op jonge leeftijd een spaarrekening te openen voor later. U bouwt dan geleidelijk een redelijk kapitaal op om toekomstige kosten te dekken. Een speciale spaarrekening voor kinderen biedt uitkomst, zeker omdat er op bepaalde momenten extra rente wordt betaald.

Jeugdvoordeel voor je kind

Een jeugdspaarrekening is in wezen hetzelfde als een kinderspaarrekening. Het heet gewoon iets anders. Net als een kinderspaarrekening zijn ook aan jeugdsparen bepaalde voorwaarden en rentetarieven verbonden. De leeftijdscategorie die typisch jeugdsparen omvat, ligt tussen de zeven en vijftien. De kinderspaarrekening heeft een ruimere leeftijdscategorie.

Wat is een kinderspaargeld?

Als u uw kind een groot bedrag voor later wilt geven, kunt u kiezen voor een kinderspaargeld. De belangrijkste overweging daarbij is dat u het geld pas nodig heeft als uw kind zeventien of achttien jaar is. Bovendien profiteer je van een hogere rente omdat je geld voor een lange tijd vastzet.

Veel opties zijn zo goed te vergelijken

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om geld te besparen voor uw kind. Daarom is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar de rentetarieven en voorwaarden van alle aanbieders. Een interessante vergelijkingsvoorwaarde is de opbouw van tussentijdse rente. Wanneer heeft u recht op een extra rentevergoeding? En hoe hoog is het? Kunt u elk jaar extra geld in de vorm van een cadeau voor uw kind doen? Zo kunt u nog voordeliger sparen omdat u dan minder onroerende voorheffing hoeft te betalen.

Rentetarieven voor kinderspaargeld

Om je een idee te geven van de verschillende aanbieders van ‘babyspaarproducten’ staan ​​hieronder de producten en rentetarieven van enkele aanbieders voor je om te vergelijken.

Rente voor 23 februari
Dienstverlener Voorraadproduct Baseren Maximaal
NIBC Direct NIBC Jeugdspaarrekening 2,30% 4,50%
ASN Bank ASN Jeugd Sparen 3,00% 3,00%
Triodos bank Toekomstplan voor kinderen 3,00% 3,00%
Argentinië jeugd spaarrekening 2,65% 2,65%
OHRA Jeugdspaarrekening 1,60% 2,50%
ING Groeirekening 2,10% 2,10%
Rabobank Rabo internet sparen voor jongeren 1,90% 2,10%
SNS Bank De schat redden kinderen 2,00% 2,00%
ABN Amro KidsBonus besparingen 2,00% 2,00%
ING Kinderaccount 2,00% 2,00%
ABN Amro Royale rekening 1,50% 2,00%
Rabobank Regenboog Bill 1,90% 1,90%
Rabobank Rabo TopKid-account 1,80% 1,80%
Bank van Friesland Optimistische spaarrekening 1,25% 1,25%
AEGON Bank Junior renterekening 1,00% 1,00%

In de tabel ziet u dat er veel verschillende producten zijn om voor uw kind te sparen. De rentetarieven veranderen elk kwartaal, soms maandelijks. Kijk op de website van de betreffende dienstverlener voor de meest actuele rentetarieven. De tabel is slechts een momentopname, maar geeft een beetje inzicht in de relatie tussen producten en rentetarieven.€