Kinderen en geld

Soms is het moeilijk voor te stellen hoe u uw kind leert sparen. Jongeren hebben snel problemen met geld, als je van jongs af aan met geld leert omgaan, gaat het op latere leeftijd alleen maar beter.

Financiën

Iedere ouder wil voorkomen dat zijn kind in de schulden komt, en dan proberen ze ook wijsheid door te geven aan het kind, maar komt het er ook door? Het is het beste om zo jong te beginnen. Het kan nuttig zijn om richtlijnen te ontwikkelen voor wanneer en hoe te beginnen met de financiën van uw kind. Als het kind ongeveer 3/4 jaar is, kun je het kind al laten wennen aan het idee dat je eerst moet betalen voordat je iets mee mag nemen. Laat uw kind bijvoorbeeld bij het winkelen contant betalen als u er bent. Zakgeld geven vanaf 6/7 jaar, een kind op deze leeftijd doet er vaak niets mee, maar gaat geld waarderen. Vergeet dit niet af te spreken, zodat het kind precies weet waar het is. Kledingtoeslag wordt vaak toegekend vanaf ongeveer 10/12 jaar. Ook zijn er afspraken nodig, zoals het niet uitgeven aan andere zaken dan kleding. Het is erg verleidelijk om andere dingen dan kleding te kopen.

Over financiën gesproken

Kinderen weten niet veel over geld, maar ze hebben echt hun ouders nodig om het te investeren. Praat al op jonge leeftijd met uw kind over geld. Laat het kind ook zeggen wat hij of zij ervan vindt en vooral waarom hij of zij er zo over denkt. Misschien krijgen andere klasgenoten 0,50 euro meer dan hij of zij. Natuurlijk kan dit frustrerend zijn voor een kind, zelfs als het nog zo jong is. Voor deze kinderen is het vaak het gevoel dat geld al heerlijk is, en af ​​en toe is het leuk om wat snoep te kopen. Vergeet niet om uw kind uit te leggen dat als hij of zij geld uitgeeft, het verloren is.

Toekomstige tieners zullen er ook mee moeten leren omgaan, omdat ze al andere prioriteiten hebben dan iets jongere kinderen. Ze zullen moeten leren dat geld niet alleen naar je toekomt, maar dat er iets voor moet worden gedaan. Dat je ook moet sparen om iets te krijgen wat je wilt. Op deze leeftijd kun je ook in de schulden komen door een telefoonabonnement af te sluiten en constant overboord te gaan en niet te kunnen betalen. Leer ze over deze gevolgen voordat ze erger worden. Als ze rond de 14 zijn, hebben ze ook de mogelijkheid om flyers uit te delen om extra geld in te zamelen, zodat ze nog meer waar voor hun geld krijgen omdat ze er iets voor moeten doen.

Werken met financiën

Door een kind zakgeld of een kledingtoeslag te geven, leert het kind al op jonge leeftijd omgaan met geld. Uw kind zal geld waarderen, dus hij of zij zal het minder weggooien dan kinderen die dat niet doen. Op de website van het Nibud kunt u zien hoeveel zakgeld u in een week geeft.

Schrijf ook afspraken op, b.v.