Kies voor hogere hypotheeklasten

Iedereen streeft naar zo laag mogelijke maandlasten. De laagste prijs is vaak niet de slimste hypotheekkeuze. De goedkoopste hypotheekvormen zijn vaak de slechtste hypotheekvormen.

De te betalen hypotheekrente moet zo laag mogelijk zijn. U kunt uw maandelijkse hypotheeklasten verder verlagen door te kiezen voor goedkope hypotheekopties. De beste voorbeelden hiervan zijn beleggingshypotheken en aflossingsvrije hypotheken. Een beleggingshypotheek is gebaseerd op het aflossen van de hypotheekschuld op basis van een bepaald investeringsrendement. Een hypotheek met rente is de goedkoopste hypotheekvorm. Alleen de rente moet worden betaald. Kiezen voor hogere maandlasten is op de lange termijn verstandiger.

Schulden worden niet terugbetaald, maar overschrijvingen wel

Op het moment dat je een lening aangaat, weet je dat je de lening eenmalig moet terugbetalen. Het is gebruikelijk om maandelijks rente en hoofdsom te betalen voor schuldenregeling. Onze hypotheken zijn vaak gericht op het maximaliseren van belastingvoordeel, waardoor aflossingen worden uitgesteld. Een spaarhypotheek zorgt ervoor dat de hypotheek op tijd volledig wordt afgelost. Een investeringshypotheek biedt volledige aflossing als er voldoende rendement wordt behaald en een aflossingsvrije hypotheek stelt de aflossing uit totdat de woning is verkocht.

De goedkoopste hypotheekvorm, een aflossingsvrije hypotheek

Deze hypotheekvorm is goedkoop omdat er niet wordt afgelost en er geen kapitaal wordt opgebouwd voor toekomstige aflossingen. In tegenstelling tot andere soorten hypotheken is er ook geen verplichting om een ​​overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Bij overlijden van een huiseigenaar keert de verzekering niet alleen de rente uit.

Een goedkope hypotheekvorm, een investeringshypotheek

Tijdens de beste tijden van de aandelenmarkt in het verleden waren beleggingshypotheken vooral populair. Aandelenkoersen kunnen elk jaar fors stijgen, maar als ze dalen, worden verliezen geleden. Op langere termijn en op basis van twintigjarige gemiddelden zijn beleggingen aantrekkelijker dan vastrentende waarden, maar beleggingshypotheken brengen altijd risico’s met zich mee.

Hypotheekrente laag houden door korte rentevaste periodes te hanteren

De hypotheekrentetarieven bepalen voor een groot deel de maandlasten van een hypotheek. Een klein percentage verschil kan een groot verschil betekenen in maandelijkse betalingen. U kunt geld besparen door te kiezen voor een kortlopende hypotheek met een vaste rente. Bij een rentevaste periode van tien jaar wordt doorgaans een hogere hypotheekrente in rekening gebracht dan bij een rentevaste periode van één jaar. Je kunt geld besparen door je hypotheekrente altijd voor een korte periode vast te zetten, maar als de rente omhoog gaat, moet je op de bubbel gaan zitten.

Kies voor zekerheid door uw hypotheekrente lang vast te leggen

Ook als het om de hypotheekrente gaat, is het niet verstandig om voor de laagst mogelijke kosten te gaan. Het is beter om de hypotheekrente voor een langere periode vast te leggen, zodat de maandlasten in de toekomst niet snel oplopen. Nogmaals, je moet niet kiezen voor twintig jaar of zelfs langer. Zo’n lange periode leidt tot onnodig hoge maandlasten. Een looptijd van tien tot vijftien jaar geeft jaren zekerheid zonder dat u premie hoeft te betalen.€