Keytrade Bank als online broker in Nederland?

Keytrade bank is vooral groot en populair in België. Net zoals Nederland nu te klein is voor Binck Bank, geldt hetzelfde voor Keytrade Bank in België, Luxemburg en Zwitserland. Hierdoor kwam deze online broker ook naar Nederland en waren via deze bank ook in Nederland goedkoop online beleggen mogelijk. Binck, Lynx en andere makelaars zullen zeker reageren op de komst. Overigens is de Nederlandse vestiging vanaf oktober 2014 gesloten, maar je kunt in 2015 en 2016 wel online blijven genieten van de voordelen via de Belgische website. Tot die tijd kunt u ook een bestaand account overzetten.

Keytrade Bank Beste Online Broker 2009

Keytrade bank, onderdeel van het Franse Crédit Agricole, werd in 2009 erkend als de beste online broker in België. In België is Keytrade bank de leider op de online investeringsmarkt. Het is gemakkelijk om gratis een rekening te openen. Daarna krijgt u tegelijk een zichtrekening, een spaarrekening en een effectenrekening. Een hele handige combinatie, want als je je geld een tijdje niet hebt belegd, kun je direct gebruik maken van de Azur spaarrekening. In België kan alles online of op kantoor in Brussel. Dat betekent dat u ook een Bankcontactkaart, MisterCash, Maestro en Visakaart kunt aanvragen. U kunt ook een verzekering afsluiten.

Keytrade Bank investeert ook in Nederland

Ook Keytrade Bank opende in 2012 een kantoor in Rotterdam om de Nederlanders makkelijk te bereiken. Keytrade spaarrekeningen vallen onder het Belgische depositogarantiestelsel. Dat betekent, net als in ons land, een waarborg tot 100.000 euro per persoon.

Competitie voor Binka en Lynx

In Nederland heeft Binck Bank een leidende positie op het gebied van online beleggen en heeft Lynx, en in het bijzonder Degiro, een goedkope en aantrekkelijke reputatie. De vraag is dus hoe Keytrade wil concurreren en of de dienstverlening in Nederland beperkt blijft tot online beleggen of sparen, creditcards en verzekeringen ook beschikbaar komen. Nu weten we dat Keytrade er in Nederland al vanaf is, niet omdat volgens deze bank alles niet klopt, maar omdat het moeilijk lijkt om de kosten van het Nederlandse filiaal te blijven dekken. Met andere woorden: Keytrade kwam te laat op de Nederlandse markt om er nog voldoende van te profiteren. Jammer, maar keuze genoeg voor de online belegger in Nederland.

Binck, DeGiro en Lynx zijn echt goedkoop

In 2005 begon Binck bank een gevecht met grote banken als ABN AMRO. Deze grote banken waren erg duur en traag. Sinds de start van de competitie zijn de online investeringstarieven in ons land sterk gedaald. Daarnaast bieden de grootbanken nu ook allerlei beleggingsinstrumenten aan die voorheen alleen bij online brokers verkrijgbaar waren. Dit betekent dat de consument grote stappen heeft gemaakt. Uiteraard kunnen tarieven nog worden verlaagd, zeker als schaalvoordelen en concurrentie toenemen. Wil Keytrade in Nederland een vooraanstaande positie innemen, dan zal de bank met iets extra’s moeten komen. Of met aanzienlijk lagere tarieven of betere tafelhulp, of een combinatie van beide. Makkelijk zal het niet worden, maar het zal alle andere banken in ons land zeker aanmoedigen om nog agressiever op te treden. Een online belegger kan er alleen maar van profiteren en profiteren. Het aanbod van de Keytrade bank is groot, maar dat geldt ook voor de bestaande brokers.

Slot

We moesten wachten op de vergunning van de Centrale Bank van Nederland en toen kon Keytrade Bank in Nederland aan de slag. Zeker in het begin waren er allerlei activiteiten waar een investeerder snel van kon profiteren. Het sneeuwbaleffect was zodanig dat de andere banken snel volgden of Keytrade Bank inhaalden met een nog lagere rente. Goed voor de consument, dus een win-winsituatie.€