Kennisgeving of intentieverklaring van werkgever

Een werkgeversverklaring en een intentieverklaring zijn vrijwel hetzelfde: de werkgeversverklaringen over het contract van de werknemer. Hypotheekverstrekkers hebben deze verklaring nodig als u een hypotheek aanvraagt. De werkgeversverklaring geeft inzicht in het aflossen van de bijbehorende hypotheek bij het kopen van een woning. In dit artikel wordt uitgelegd wat een werkgeversverklaring en intentieverklaring is, waaruit deze bestaat en of deze rechtsgeldig is.

Wat is een werkgeversverklaring?

Bij het afsluiten van een hypotheek is vaak een opzegging of intentieverklaring van uw werkgever nodig. Een hypotheekverstrekker heeft altijd een verklaring van je werkgever nodig, maar dit is vooral van belang als je werknemer bent
heeft een proeftijd of een contract voor bepaalde tijd
is de. De verklaring geeft de hypotheekverstrekker meer vertrouwen over de financiële toekomst van de klant, omdat de werkgever zekerheid kan geven over verlenging van het contract. De inkomenssituatie van de werknemer wordt toegelicht op de werknemersverklaring. De opzegging van de werkgever is:
3 maanden geldig
.

De intentieverklaring is onderdeel van de werkgeversverklaring waarin de werkgever, bij het ontbreken van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, aangeeft of hij voornemens is de werknemer in dienst te houden.

U kunt meestal contact opnemen met de personeelsafdeling van uw bedrijf (of HR) voor een werkgeversverklaring. Het bericht zelf is online beschikbaar en kunt u als voorbereiding uitprinten en zelf lezen. Er zijn verschillende eisen aan het invullen van de werkgeversverklaring, deze wordt bijvoorbeeld door één persoon met dezelfde pen ingevuld, maar de HR-afdeling is hiervan op de hoogte.

Inhoud werkgeversverklaring

Op internet zijn verschillende voorbeelden van de werkgeversverklaring te vinden. Dezelfde onderdelen zijn te vinden in deze bestanden, namelijk:

NB! De intentieverklaring van de werkgever is geen garantie!

Werkgevers aarzelen vaak nog om een ​​werkgeversverklaring af te geven als het gaat om het voornemen om iemand voor een bepaalde tijd in dienst te nemen. Dit komt omdat ze van mening zijn dat het geven van een kennisgeving aan de werkgever
juridische gevolgen
is de. De melding van de werkgever is echter vrijblijvend, zodat de werknemer er geen rechten aan kan ontlenen. Zoals de tweede naam van deze verklaring zegt, intentieverklaring, verwijst het naar:
intentie
iemand in dienst nemen. Een intentie is geen belofte en schept dus ook geen verplichting.

Dit is een voordeel voor de werkgever en maakt het voor de werkgever gemakkelijker om de werkgeversverklaring te verstrekken. Werknemers moeten hier rekening mee houden: zo kun je wel een hypotheek krijgen, maar moet je wel nadenken over het risico dat je neemt. Want wat te doen als het contract aan het einde van het jaar niet wordt verlengd? De werkgever kan dus nergens verantwoordelijk voor worden gehouden, er blijven de maandelijkse kosten en hoeveel ruimte er is om een ​​tijdje werkloos te zijn en een nieuwe baan te zoeken. Of je bent van plan om direct ergens anders aan de slag te gaan.

Iedereen moet deze beslissing voor zichzelf nemen, want er zijn verschillende factoren: