Kempen European High Dividend Fund (NL0000293348)

Kempen European High Dividend Fund belegt in Europese bedrijven die dividend uitkeren. Kempen European High Dividend Fund keert deze dividenden terug aan haar investeerders. Kempen European High Dividend Fund is een zogenaamd dividendfonds. Het is een actief beheerd beleggingsfonds dat streeft naar een zo hoog mogelijk dividendrendement voor zijn beleggers. Kempen European High Dividend Fund keert elk kwartaal dividend uit.

Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen is een gespecialiseerde, onafhankelijke vermogensbeheerder. Van Lanschot bestaat sinds 1737 en is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland. In 2007 nam Van Lanschot vermogensbeheerder Kempen&Co over en ontstond het bedrijf Van Lanschot Kempen. Een vermogensbeheerder is gericht op het behoud en de groei van het vermogen van zijn klanten.

Kempen European High Dividend Fund

De unit Kempen Asset Management beheert verschillende beleggingsfondsen. Een van deze beleggingsfondsen is het Kempen European High Dividend Fund. Kempen European High Dividend Fund is opgericht in Nederland en is daarom onderworpen aan de Nederlandse belastingregels met betrekking tot dividenden. De “ISIN-code” van dit fonds is NL0000293348. ISIN staat voor International Securities Identification Number, het is een unieke identificatie die wordt toegekend aan beleggingsproducten. Kempen European High Dividend Fund is een dividendfonds. De doelstelling van het fonds is om vier keer per jaar de ontvangen nettodividenden aan zijn beleggers uit te keren. In 2019 had Kempen European High Dividend Fund een balanstotaal van 550 miljoen euro.

Doelstelling Kempen European High Dividend Fund

Het Kempen European High Dividend Fund belegt in beursgenoteerde ondernemingen die geografisch gelegen zijn op het Europese continent, inclusief Oost-Europa en Rusland. Wanneer het fonds deze aandelen koopt, moet het aandeel een minimaal dividendrendement van 2,75% hebben.

Gedeeld

De doelstelling van het fonds is om zijn beleggers een zo hoog mogelijk dividendrendement uit te keren. Omdat het Kempen European High Dividend Fund alleen belegt in aandelen die hoge dividenden uitkeren, kan het fonds een hoog dividendrendement leveren, in tegenstelling tot meer gediversifieerde dividendbetalende beleggingsfondsen.

Het dividendrendement van Kempen European High Dividend Fund bedraagt
13-04-2020 6,89%

Samenstelling Kempen European High Dividend Fund

Het fonds heeft altijd gemiddeld 55 aandelen. Dit geldt voor Europese dividendaandelen. Deze 55 aandelen zijn in ongeveer gelijke verhoudingen in het bezit van het fonds. De verdeling van de investeringen in april 2020 is als volgt:

Landen

Investeringen zijn onderverdeeld in de volgende landen:

Sectoren

De investeringen zijn onderverdeeld in de volgende sectoren:

Acties

De top 10 van posities die het beleggingsfonds bezit:

  1. Galp Energie 2,30%
  2. GlaxoSmithKline 2,30%
  3. Danone-groep 2,30%
  4. Nokia 2.30%
  5. Roche-holding 2,30%
  6. Unilever 2,30%
  7. EASYJET-PLC 2,20%
  8. Lukoil 2,20%
  9. De Swatch-groep 2,20%
  10. wpp plc 2.10%

Verhandelbaarheid

Het Kempen European High Dividend Fund wordt op handelsdagen verhandeld op het Euronext NAV-handelssysteem. NAV is de intrinsieke waarde, de intrinsieke waarde van een beleggingsfonds. Het Euronext NAV-handelssysteem is een platform waarop beleggingsfondsen worden verhandeld. Het fonds is te koop via de meeste brokers en wordt onder meer verhandeld via Binck fundcoach, ING invest, Degiro, Lynx en Today’s Brokers. Het fonds is eenvoudig te vinden door te zoeken op de ISIN-code NL0000293348.

Risicoklasse Kempen European High Dividend Fund

Begin 2020 heeft Kempen European High Dividend Fund een risicoklasse van 5, op een schaal van 1 tot 7. Hierbij is 1 het laagste risico en 7 het hoogste. Deze risicoklasse geeft aan hoeveel risico u loopt als u eigenaar bent van dit beleggingsfonds. Deze risico-indicator is gebaseerd op de prijsveranderingen van het beleggingsfonds over de afgelopen vijf jaar. Hoe groter deze prijsveranderingen, hoe groter het risico. Kempen European High Dividend Fund belegt in aandelen met een iets hoger risico. Aandelenkoersveranderingen zijn groter dan bij andere beleggingsproducten zoals obligaties en deposito’s.€