Kan uw hypotheek na uw pensioendatum nog worden afbetaald?

De goedkoopste kortlopende hypotheek is vaak de duurste langlopende hypotheek. Het uitstellen van uw hypotheekschuld is vaak onverstandig.

Bij het kopen van een auto kiest u voor de beste optie, niet voor de goedkoopste. Bij hypotheken wordt vaak gekozen voor de goedkoopste hypotheekvorm, de nadelen nemen we voor lief. Het verklaart ook het succes van de aflossingsvrije hypotheek. Dit type lening is eigenlijk een afgesloten lening zonder sluitingsdatum. Er is geen vaste datum waarop de schuld wordt terugbetaald. Let er bij het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd op dat u geen hoge kosten meedraagt ​​naar de toekomst.

Inkomen daalt vanaf uw pensioendatum

Vrijwel iedere werknemer, en in veel gevallen ook een ondernemer, kan ervan uitgaan dat het inkomen na pensionering daalt. Ook dit is geen probleem aangezien er minder van het bruto inkomen wordt afgetrokken. Vaak realiseren mensen zich echter niet dat ze zich in een slechtere situatie bevinden dan ze denken. Pas op latere leeftijd gaan we met pensioensparen aan de slag, terwijl dat besef al op jonge leeftijd zou moeten zijn. U hoeft het aanzienlijke pensioentekort na uw 50e niet in te halen. Met pensioenaanvulling moet op jonge leeftijd worden begonnen.

Mijn huis is mijn pensioen

Huiseigenaren nemen hun pensioentekort vaak te licht op. Er is immers meerwaarde in huis! Ze beseffen echter niet dat de meerwaarde hun schuilplaats is. Om van het eigen vermogen te profiteren, moet de woning worden verkocht of moet er een andere lening worden afgesloten met de woning als onderpand. Het grote nadeel is dat het ook maandelijkse kosten met zich meebrengt. Als de woning nog niet vrij is van de hypotheek als u met pensioen gaat, blijft het budget vaak met een zware last achter.

Betaal het huis af voordat u met pensioen gaat

Het aanhouden van een kleine hypotheek is op zich geen probleem, maar het is beter om schuldenvrij te zijn als uw inkomen na pensionering begint te dalen. Als u besluit om de hypotheek op te zeggen, ga dan eerst na hoeveel uw inkomen na pensionering wordt. Te laat ontdekken dat u financieel tekort komt, moet worden vermeden.

Wees voorzichtig bij het beëindigen van hypotheekgebonden levensverzekeringen

Als de hypotheek grotendeels is afgelost, kunnen ook de aan de hypotheek verbonden levensverzekeringen worden opgezegd. In de praktijk gebeurt dit zonder te letten op welke dekking deze polissen bieden. Een overlijdensrisicoverzekering met een zeer lage maandpremie wordt vaak in het verre verleden afgesloten. U kunt deze polis beter behouden, omdat deze verzekering wordt uitbetaald als de verzekerde overlijdt. Zo’n verzekering kan niet meer op hogere leeftijd of met een hoge premie worden afgesloten. Deze polissen hebben vaak een vaste einddatum, afhankelijk van de looptijd van de hypotheek of afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde.€