Kan ik in 2020 of 2021 geld lenen met BKR-codering?

Is het in 2020 of 2021 nog mogelijk om geld te lenen als er een BKR-code achter de naam staat, of is een lening met een BKR-code onmogelijk geworden? Wat is Experian voor bedrijven? Denk ook na over uw mogelijkheden om een ​​lening af te sluiten en krediet te krijgen. Waar het om gaat is of je code A of H hebt en wie de kredietverstrekker is. Onder toezicht van de AFM is het veel moeilijker geworden. Verwar BKR-codering niet met BKR-registratie. De Nationale Bank NBB en de Centrale Particuliere Kredietregister zijn vergelijkbaar met BKR voor kredietregistratie in Duitsland Schufa en voor kredietregistratie in België.

Inhoud

BKR-codering, hoe werkt het in 2020 en 2021?

Wie straks geld leent, kent BKR (Bureau Kredietregistratie). Je hebt geen grote lening nodig om je in te schrijven bij het BKR, ook al heb je een kredietlimiet op je betaalrekening of creditcard, in de meeste gevallen is deze al overgemaakt naar het BKR. En dat geldt ook voor allerlei andere soorten kredieten, zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Je moet eigenlijk onderscheid maken tussen BKR-registratie en BKR-codering. Vrijwel iedereen staat bij het BKR geregistreerd, maar de codering van uw tegoed in BKR is afhankelijk van uw situatie. Of er bijvoorbeeld een betalingsachterstand is of niet. Als de bank betalingsschulden heeft overgemaakt naar het BKR, dan hebben we het over een negatief BKR. Twee codes zijn belangrijk:

BKR speciale codes, kredietregistratie

Maar dat is niet alles. Achterstallige betaling betekent iets, maar het is nog steeds niet duidelijk of er een betalingsovereenkomst is bereikt of, in het uiterste geval, de lener naar het buitenland is gegaan en nooit meer is gezien, ook voor BKR-code A worden speciale codes gebruikt:

Dit betekent dat het tegoed met code A1 (betaalopdracht) in een andere volgorde staat dan code A4 (niet te vinden). Als er gewoon volgens het boekje wordt betaald en er geen betalingsachterstand is geweest. er zit geen code achter uw lening. Geen letter A, geen H, geen speciale codering.

Geld lenen met BKR codering in 2020 of 2021?

Nu terug naar de vraag, is extra krediet nog mogelijk als je een BKR-code hebt? Het antwoord hierop is dat het praktisch onmogelijk is om een ​​lening te krijgen met code A. Met code H zal de geldverstrekker van wie u een lening probeert te krijgen uw aanvraag zeer kritisch beoordelen. Het maakt een groot verschil of je een lening wilt afsluiten bij een bank of een kredietverstrekker bij wie je eerder met goed gedrag een lening hebt afgesloten, of dat het een bank betreft die je niet kent. Uw thuisbank kent uw betalingsactiviteit het beste en kan deze gemakkelijk controleren. Daarom is een lening van een thuisbank en bankier het meest voor de hand liggend bij goed gedrag. De prijs die u betaalt, kan zijn dat uw lening een iets hogere rente heeft dan een andere bank, omdat er een groter risico bestaat dat de lening nooit volledig wordt terugbetaald. Overigens blijft de code H BKR vijf jaar zichtbaar, wat erg lang is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw situatie na een periode van werkloosheid volledig ten goede is veranderd.

Wat is Experian voor bedrijven?

Experian is een Amerikaans bedrijf waarvan het kantoor onder meer in Den Haag is gevestigd. Dit bedrijf ontwikkelt zich snel en geeft op verzoek van een bank of telefoonmaatschappij een inschatting van uw kredietwaardigheid. Dit zou zijn gedaan op basis van openbare gegevens. Niet iedereen is bekend en het bedrijf gaat niet zomaar naar Experian als het BKR voldoende is. Experian doet geen gratis kredietcontrole. In de praktijk worden bedrijven vooral gecontroleerd.

Tijdelijke lening aanvragen

Als je voor een kortere periode extra geld nodig hebt, hoef je niet na te denken over een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Als de limiet dan nog niet is bereikt, kunt u ook rood staan ​​op uw betaalrekening of creditcard. Dit is echter een tijdelijke oplossing omdat in de meeste gevallen de bedragen die op deze manier kunnen worden geleend niet zo groot kunnen zijn en ook omdat de hogere rentes het een dure manier maken om geld te lenen. Anderen kloppen aan de deur voor een flitslening of een snelle lening, maar ook deze partijen zijn strenger geworden in hun beoordeling, gevolgd door de AFM die boetes oplegt als blijkt dat er per ongeluk geld wordt uitgeleend. Een persoonlijke lening kan een oplossing zijn, maar dan heel tijdelijk.

Conclusie, kan ik geld lenen met BKR codering in 2020 of 2021

De makkelijkste manier om geld te lenen is als je geen BKR code hebt. De bank controleert immers het BKR op uw betalingsgedrag tot nu toe. Als je een negatieve BKR hebt, zijn je mogelijkheden voor extra krediet beperkt, maar zijn tijdelijke oplossingen vaak nog wel mogelijk.

Lees verder