Kale shorts op de aandelenmarkt – een shortpositie verkopen

Continu short gaan op een volatiele aandelenmarkt bestaat al heel lang en is een manier om veel geld te verdienen. Dit werd al gedaan door speculanten uit het begin van de 17e eeuw, het tijdperk van de VOC. Maar wat zijn de gevolgen van een open short sale, ook wel short sale genoemd? Nogmaals, opnames op korte termijn zijn toegestaan ​​en grote winsten zijn mogelijk. Kopen op korte termijn is geschikt voor ervaren beleggers, dus het moet een belegging zijn die past bij uw beleggersprofiel. Het is niet zonder risico, maar met een hoge volatiliteit en volatiliteit kun je grote winsten maken. Je kunt ook shorten op bitcoin.

Derivaten om mee te beleggen

De klassieke manier om op de aandelenmarkt te beleggen, is door een blok aandelen te kopen en aan te houden. Het is beter om goedkoop te kopen en duur te verkopen. Maar voor veel handelaren en steeds meer particulieren is dit niet genoeg. Ze willen ook geld verdienen aan beursschommelingen met behulp van derivaten. Er zijn veel derivaten beschikbaar.

Kort of lang?

Degenen die speculeren op de daling van het aandeel gaan short, degenen die speculeren op de stijging gaan short. Beide posities kunnen worden ingenomen met behulp van derivaten en er kunnen grote winsten en verliezen worden gemaakt. Als je het verkeerd speelt, kun je ook veel verliezen. Wel is het zo dat verliezen bij turbo’s en sprinters beperkt kunnen worden door de automatisch verlichte stop loss waarde. Aan de andere kant kunnen kleine investeringen grote rendementen opleveren.

Op korte termijn geleend

Als het gaat om kortetermijnleningen, ligt het een beetje anders. Hoewel het verlangen naar een hoog rendement hetzelfde is, is de manier waarop het wordt gedaan compleet anders. Wilt u op basis van een lening, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een pakket aandelen lenen bij het pensioenfonds. Het pensioenfonds int het bedrag voor deze lening en verlangt dat de aandelen op een vooraf afgesproken tijdstip worden terugbetaald. Indien dit niet mogelijk is, moet in ieder geval een boete van 60% worden betaald en wordt de leenovereenkomst beëindigd.

Hoog risico bij short selling

De shortseller verkoopt de geleende aandelen tussentijds, in de veronderstelling dat hij het pakket op tijd tegen een lagere prijs op de beurs kan terugkopen. Het verschil tussen de waarde van de lening plus kosten en de waarde van de ingekochte aandelen vormt de winst. Het is duidelijk dat de risico’s groot zijn. Als de beurs niet daalt, maar stijgt, zullen de aandelen tegen een hogere prijs moeten worden ingekocht, zoals wiedeweerga, om geen 60% boete te betalen en op tijd te kunnen leveren.

Hoog risico voor de aandelenmarkt

Maar aandelenmarkten nemen ook risico’s. Wanneer speculanten massaal overstappen op short selling, zorgt dit grote aanbod van aandelen voor een overaanbod en dus voor lagere prijzen. Waar speculanten blij mee zijn, maar niet degenen die de aandelen daadwerkelijk bezitten. Bovendien kan het een plotselinge crash op de aandelenmarkt veroorzaken.

Ga kaal kort

Onmiskenbaar short gaan gaat zelfs nog verder: u short een aandeel dat u niet bezit of leent. Short gaan is overigens geen probleem als je er zeker van bent dat de prijs zal dalen als de toppen ook daadwerkelijk worden bereikt.

Bankaandelen als investering

Bankaandelen bevinden zich af en toe in een hoek waar de klappen vallen. Bijvoorbeeld tijdens een kredietcrisis, door een gebrek aan vertrouwen, of wanneer de rente zo laag is dat de marges krap worden. Dit alles belooft weinig goeds voor deze tarieven. Bovendien presteert dit aandeel slechter dan veel andere aandelen. Om deze reden oordeelde de Amerikaanse SEC eerder dat deze short sale van bankaandelen niet is toegestaan. De SEC zegt de maatregel niet te beperken tot bankaandelen.

Slot

De aandelen van de bank staan ​​nog niet in het beste vaarwater en open short selling is weer toegestaan. Als u niet van kortetermijnprijzen houdt, kunt u altijd long gaan en profiteren van stijgende prijzen op de aandelenmarkt.

Lees verder