Je huis opeten, hoe snel gaat het?

In 2020 en 2021 eet en koop je vooral geld in je huis als je extra inkomen wilt en je voldoende overwaarde in huis hebt. Hoe snel zal het eten? Als u uw huis wilt verzilveren met een hypotheek, zijn er een paar manieren om snel aan geld te komen. De meest populaire hypotheekvorm om extra geld te krijgen is een krediethypotheek, een uitbetalingshypotheek of een hypotheek op afbetaling. Kies je voor een hypothecaire lening of een krediethypotheek, dan is het handig om uit te rekenen hoe lang het duurt voordat het huis is opgegeten. Ik zal enkele voorbeelden geven van berekeningen voor een krediethypotheek en een voedselhypotheek. Als uw eigen vermogen verandert, verandert ook uw hypotheek.

Hoe kan ik mijn huis eten?

Er zijn veel manieren om stenen in geld om te zetten. U kunt uw huis verkopen en vervolgens een ander huis huren. U kunt uw inkomen dan aanvullen met overwaarde. Dit kun je ook oplossen met een hypotheek. Eigen vermogen gebruiken om een ​​hypothecaire lening af te sluiten. Maar wat is een krediethypotheek en hoe kunt u hiervan profiteren.

Wat is een krediethypotheek?

De essentie van een krediethypotheek is dat u periodiek een bepaald bedrag als krediet kunt opnemen tot een vooraf bepaald bedrag met uw woning als onderpand. Als u niets opneemt, betaalt u niets. Als u geld opneemt, wordt er rente in rekening gebracht over het opgenomen bedrag. Zolang u met de opname onder de kredietlimiet blijft, hoeft u geen maandelijkse rente te betalen. De verschuldigde rente wordt aan uw tegoed toegevoegd. Zodra u de kredietlimiet bereikt, moet er sowieso rente betaald worden over het openstaande bedrag omdat er geen ruimte meer is.

Het voordeel van deze hypotheek is dat de rente vaak veel lager is dan bij een conventioneel consumptief krediet. Aangezien er veel verschillende aanbieders op de markt zijn, is het een goed idee om meerdere offertes aan te vragen en goed te kijken naar de beperkende voorwaarden. Vraag altijd naar eventuele financiële risico’s.

Wat is een eethypotheek?

Een eethypotheek is een bijzondere vorm van krediethypotheek. Op basis van de executiewaarde van uw woning en de gevraagde hypotheektermijn stelt de bank opnieuw het leningplafond vast. De bank berekent vervolgens het bedrag dat opzij moet worden gezet voor toekomstige rentebetalingen met een grote marge. Dit bedrag kan oplopen tot 40% van de waarde. De kredietlimiet, exclusief het gereserveerde bedrag voor rentebetalingen, staat u vrij ter beschikking voor reguliere opnames. Een horecahypotheek vindt u in Florius als hypotheek op afbetaling.

Bijvoorbeeld mijn huis opeten, hoeveel geld kan ik opnemen?

Laten we aannemen dat in een specifiek geval het berekende kredietplafond 150.000 euro is, waarvan de bank 50.000 euro heeft gereserveerd voor toekomstige rentebetalingen. U kunt dan maximaal € 100.000 opnemen.

Ook nu wil ik je erop wijzen dat je goed naar de voorwaarden moet kijken. Vaak zijn er extra kosten zoals taxatiekosten. Vaak zijn er bepalingen over leeftijd en hoeveel de woning al een hypotheek heeft. Is de rente vast of variabel, enz.

Enkele berekeningen van het eten van hypotheek of krediethypotheek

Een conventionele krediethypotheek, waarbij u zelf kunt bepalen wat u opneemt of aflost en wanneer u dat wilt doen, is het minst ingewikkeld. Als je alleen periodiek geld opneemt, kan het ook relatief snel gaan. Ik heb gemerkt dat je op internet veel offertes kunt opvragen, maar duidelijke maandbedragen met afwijkende looptijden en rentetarieven ben ik nog niet tegengekomen. Daarom heb ik de onderstaande tabel als richtlijn samengesteld. Uitgangspunt is dat de kredietlimiet 100.000 euro is. De cellen van de tabel geven aan welke jaarlijkse bedragen kunnen worden opgenomen door de rente op de lening op te tellen. Dus als u 10 jaar lang € 7.500 per jaar kunt opnemen, wordt de rest verrekend met rente:

interesse % 10 jaar 15 jaar 20 jaar
3 8470 5220 3615
4 8010 4800 3230
5 7570 4415 2880
6 7160 4055 2565
7 6765 3720 2280

Conclusies uit deze rekenvoorbeelden voor de overwogen hypotheek:

1. U kunt dus bij 6% rente 15 jaar lang meer dan € 4.000 per jaar opnemen voordat u het veronderstelde plafond van € 100.000,- inclusief verschuldigde rente bereikt. Bij een plafond van 300.000 euro is dit bijvoorbeeld 12.000 per jaar gedurende 15 jaar. Of de drieling.

2. Bij 4% per jaar kunt u 20 jaar meer dan 3200 euro opnemen tot u 100,00 euro met rente bereikt. Enzovoort.

Slot

Kijk altijd goed naar de voorwaarden en check of deze geschikt is voor de hypotheekvorm. Bovenstaande resultaten zijn indicatief en u kunt geen rechten uitoefenen tegen uw bank. Het beeld ziet er ook anders uit als uw periodieke frames in grootte variëren of als de waarde van uw huis in de loop van de tijd verandert. Als u aan het begin van de looptijd een relatief groot bedrag opneemt, zijn de rentekosten hoger dan wanneer u dit alleen aan het einde van de looptijd doet. Als je op enig moment een deel terugbetaalt, wordt de opnameruimte weer iets groter. Tot slot, als u uw huis niet wilt opeten maar geleidelijk overwaarde wilt opbouwen, kunt u kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Deze hypotheek is door de hypotheekadviseurs een beetje in de war gebracht maar is nog steeds in orde en staat weer op de rails.

Lees verder