Je artikelen schrijven: waar moet je op letten?

Online schrijven wordt steeds populairder. Het is dus een geweldige manier om uw kennis met anderen te delen. En met een beetje doorzettingsvermogen kun je geld verdienen. Als u ook overweegt het zelf te doen, belicht dit artikel een aantal belangrijke punten. Het belangrijkste doel is om een ​​overzicht te geven van de punten die u moet overwegen voordat u aan de slag gaat. Meer details worden u toegestuurd.

Hoe schrijf je een goed artikel?

Dit is natuurlijk het belangrijkste punt. Als je artikel niet goed in elkaar zit, wordt het niet veel gelezen. En lezers komen ook niet terug voor de volgende artikelen. Het is belangrijk om uw naam als schrijver te vestigen met artikelen van hoge kwaliteit. De volgende 7 stappen zijn belangrijk om een ​​kwaliteitsartikel te krijgen:

  1. Kies een interessant onderwerp
  2. Denk goed na over wat je met je artikel wilt bereiken
  3. Structureer je artikel met een duidelijk begin en einde. Denk na over de acties die u met uw lezers wilt ondernemen om uw gestelde doel te bereiken.
  4. Als je denkt dat je nog steeds geen informatie hebt om het artikel te voltooien, doe dan meer onderzoek
  5. Schrijf een artikel. Houd er rekening mee dat er geen taal- of spelfouten in het artikel staan. Het is erg vies. Vermijd ook ingewikkelde woorden zoveel mogelijk of leg ze goed uit in het artikel.
  6. Bekijk je artikel en verfijn indien nodig
  7. Je artikel is nu klaar voor publicatie

Het kan ook nooit kwaad om iemand anders je artikelen te laten lezen (vooral als je net begint) voordat je ze publiceert. Feedback hiervan kan de kwaliteit alleen maar verbeteren.

Ik zou ook aanraden om wat meer onderzoek op internet te doen. Er is veel informatie beschikbaar over het schrijven van goede artikelen. Het gaat zelfs dieper dan hoe je een goede artikelstructuur kunt creëren.

In welke taal?

Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken met je artikelen. Je schrijft ze tenslotte niet voor jezelf. Helaas, aangezien we ons in een situatie bevinden waarin niet zoveel mensen Nederlands spreken of schrijven in deze wereld, beperkt het schrijven van artikelen in het Nederlands het potentiële lezerspubliek al aanzienlijk.

Vanuit dit oogpunt kan het aantrekkelijk lijken om uw artikelen in een andere taal, zoals Engels, te schrijven. Voordat je deze beslissing neemt, moet je serieus overwegen of dit ten koste gaat van de kwaliteit van het artikel. Voor de meesten van ons is Engels nog steeds een tweede taal, wat betekent dat we het niet zo vloeiend beheersen als moedertaalsprekers van het Engels. Dit maakt het veel moeilijker om ook goede artikelen in het Engels te schrijven. Zeker als het met Engels niet anders kan.

En als je Engelse artikel veel taalfouten bevat, zullen de lezers dat ook snel negeren. En dan verlies je het altijd in populariteit aan mensen die de taal beter beheersen.

Site selectie

Dit is een belangrijke keuze die ook van invloed zal zijn op het aantal bezoekers dat u trekt en hoeveel geld u gaat verdienen met uw artikelen. Het zou ideaal zijn om het via uw website te publiceren, want dan zijn alle inkomsten ook van u. Er komt echter veel kijken bij het maken en onderhouden van een website en het promoten van uw website. Dit gaat voor veel mensen te ver. Daarom zal ik hier voornamelijk de beschikbare opties bespreken waar u sites gebruikt die door anderen worden beheerd en waarmee u uw artikelen kunt publiceren en de advertentie-inkomsten die door uw artikelen worden gegenereerd, kunt delen.

Het is belangrijk om de juiste site voor u te kiezen. Er zijn in Nederland. Sites zoals InfoNu, waar je nu bent, evenals Todio of LeerWiki, hebben verschillende categorieën waar je artikel in moet passen. Het is belangrijk dat de onderwerpen waarover u dacht te gaan schrijven in deze categorie vallen. Uw artikel wordt ook goedgekeurd voordat het wordt gepubliceerd. Dit kan als hinderlijk worden ervaren, maar het betekent ook dat de site garandeert dat de kwaliteit van de artikelen nog steeds hoog is. Een ander aspect van het vergelijken van verschillende sites is natuurlijk de winststructuur: hoeveel van de advertentie-inkomsten ze behouden en hoeveel u krijgt. Het bepaalt ook voor een groot deel hoeveel geld je kunt verdienen.

Deze sites zijn vooral gericht op informatieve artikelen. Als u meer geïnteresseerd bent in het uiten van uw mening over actuele onderwerpen, bent u misschien meer geïnteresseerd in het zoeken naar sites waarmee u uw eigen weblog kunt maken. Mogelijke sites zijn Blogspot of Blogsnel.

Als u besluit uw artikelen in het Engels te publiceren, kunt u Hubpages bekijken. Dit is een van de grootste Engelstalige sites om uw artikelen te plaatsen.

Hoe trek je veel bezoekers?

Promotie. Promotie. Promotie. Dit is het toverwoord om de aandacht van uw publiek op uw schrijven te vestigen. Een deel van de promotie wordt al gedaan door de site waarvoor je schrijft: zij zorgen er al voor dat de artikelen in de zoekmachines terechtkomen. Daarnaast promoten ze nieuwe artikelen en de site in het algemeen vaak op andere manieren, zoals via Twitter.

Er zijn ook veel dingen die je zelf kunt doen om de vindbaarheid van je artikel te vergroten. Zo zijn er trucs om je artikel zo te structureren dat het hoger scoort in zoekmachines. Hier zijn al veel gedetailleerde artikelen over geschreven (zoek maar op “Search Engine Optimization” of “SEO”), dus ik zal er niet in detail op ingaan.

U kunt uw artikel ook verder promoten door op allerlei pagina’s of forums links naar uw site te plaatsen. Zorg ervoor dat u dit alleen doet op sites die ook overeenkomen met de inhoud van uw artikel. Als je dat niet doet, creëer je kwaad bloed en verpest je het voor anderen: het lijkt erop dat verschillende sites bijvoorbeeld geen links meer accepteren naar artikelen van deze site.

In mijn artikel Multichannelmarketing voor uw artikelen vindt u ook enkele andere tips voor het promoten van uw artikelen.

Wees niet bang voor kritiek

Laten we naast deze praktische tips afsluiten met iets heel anders om in gedachten te houden voordat je begint met schrijven. Het is een feit dat wanneer je artikelen schrijft, je jezelf ook blootstelt aan mogelijke kritiek van al je lezers. Op de meeste sites kunt u ook reageren op artikelen. Natuurlijk is het mogelijk dat mensen het niet eens zijn met de inhoud van uw artikelen of wijzen op fouten in uw artikel. Het is verstandig om je daarop voor te bereiden.

Het serieus nemen van reacties van lezers leidt immers alleen maar tot betere artikelen. Je kunt je bestaande artikel aanpassen en completer maken door te reageren op kritiek. Bovendien kan het u ook helpen bij de voorbereiding op nieuwe artikelen.€