Ja, een paar tienden van een procent maakt het verschil

Vaak wordt gedacht dat een klein verschil in spaarrente geen verschil maakt, maar in geld is het verschil vaak groot.

Voor de kleintjes zorgen is niet alleen zo weinig mogelijk uitgeven, maar ook zoveel mogelijk waar voor je geld krijgen. Als u 3 procent rente op uw spaargeld kunt krijgen, zou u niet blij moeten zijn met 2,5 procent op uw spaargeld. Anderzijds is het ook niet mogelijk om altijd de hoogste spaarrente aan te houden. Een constant verschil in het hoogste spaarpercentage zou u moeten doen besluiten om over te stappen.

Overstappen naar een hogere spaarrente

Voor een klein verschil in spaarrente heeft het geen zin om over te stappen naar een andere bank, tenzij het een blijvend verschil is. Laten we zeggen dat bank A een spaarrente van 2,5 procent biedt voor een bepaald jaar, terwijl bank B 2,75 procent biedt. Een jaar later is de marktrente gestegen en zijn de spaarrentes mee gestegen. Bank A biedt nu 3 procent en bank B biedt 3,25 procent. Het verschil is nog steeds slechts 0,25 procent, maar het lijkt een consistent verschil te zijn. Ervan uitgaande dat dit verschil blijft bestaan, is het mogelijk om ondanks het kleine verschil over te stappen.

Probeer risico’s te vermijden bij het kiezen van een thuisbank

Het is handig om alle financiële zaken bij één financiële instelling onder te brengen. Dat geldt voor verzekeringen, maar ook voor geldzaken. In veel gevallen is het verstandiger om eerst rond te kijken, in plaats van blindelings een bank of verzekeraar te kiezen die u kent. Vaak is er angst voor het onbekende.

Vrijwel alle in Nederland actieve spaarbanken staan ​​onder direct toezicht van de Centrale Bank van Nederland. Dit betekent dat u beschermd bent tegen het faillissement van de betreffende bank. De Nederlandse overheid staat garant tot € 100.000 per rekeninghouder. In Nederland actieve banken die niet direct onder toezicht staan ​​van de DNB, staan ​​onder toezicht van een toezichthouder in het land van herkomst. Het biedt vergelijkbare garanties.

Geld vastzetten voor een hogere spaarrente

U kunt er ook voor kiezen om uw spaargeld voor een langere periode te storten voor een hoger rendement. De looptijd varieert van een maand tot twintig jaar. Het voordeel van een storting is dat u een hogere rente krijgt op uw spaargeld in vergelijking met een spaarrekening waar u op elk moment geld kunt opnemen. U moet er zeker van zijn dat u het geld in kwestie niet echt nodig heeft op het moment dat u het verstrekt. Onder bepaalde omstandigheden kunt u in de tussentijd geld opnemen, maar dit kan u kosten.

Overboeking binnen dezelfde bank

U kunt overstappen nog makkelijker maken door uw spaarrente te vergelijken met andere spaarrekeningen bij dezelfde bank. De bank kan een vergelijkbare spaarrekening hebben met een hogere rente. U kunt eenvoudig een nieuwe spaarrekening aanvragen en de bank verzoeken geld over te maken naar de nieuwe spaarrekening.€