Is het onredelijk om bestuursgeld te vragen?

Financiële educatie van kinderen is een belangrijk onderdeel van het onderwijs. In hun opvoeding moeten ze leren omgaan met geld.

Je moet leren omgaan met geld. Geld kan worden gebruikt om het leven aangenamer te maken, maar geld kan het leven ook heel moeilijk maken. Financiële educatie begint al op jonge leeftijd met zakgeld geven. Daardoor leren ze de gevolgen van het direct besteden van hun beschikbare geld. Het maakt niet uit of het gezin altijd geld tekort komt of een overschot heeft.

Het nut van zakgeld

In eerste instantie willen kinderen het geld laten rollen. Dezelfde dag dat ze het hebben, zullen ze het weer vrijgeven. Het is ook goed om te leren. Uiteindelijk ontdekken ze dat het niet verstandig is om meteen geld uit te geven. Ze beginnen meer uitgaven te verzamelen. Zo leren ze hoe het de rest van hun leven zal blijven.

Geld vragen vanwege financiële noodzaak

Gezinnen met een laag inkomen ontkomen er soms niet aan om oudere kinderen die al geld verdienen te vragen om de huishoudelijke kosten te dekken. Enerzijds krijgen gezinnen meer ruimte om te besteden, anderzijds leren ze ook dat het leven duur is. Het is echter moeilijk voor ouders om het bedrag daadwerkelijk bij hun kinderen te innen. U moet dit echter doen om uw kinderen te laten zien dat het leven kostbaar is.

Moet ik om geld vragen als het financieel niet nodig is?

Ook als de ouders genoeg te besteden hebben, is het belangrijk om de kinderen om kostgeld te vragen. Met dit geld kunt u als ouder mogelijk een kapitaal opbouwen dat u mee kunt nemen als zij het ouderlijk huis verlaten. Het hoeven geen honderden euro’s per maand te zijn, maar het is wel belangrijk om in rekening te brengen.

Hoeveel moet ik in rekening brengen?

Het moet een aanzienlijk bedrag zijn, maar niet onredelijk groot. De hoogte van het bestuursgeld is sterk afhankelijk van het inkomen van uw kind. Het heeft geen zin om $ 100 van het geld van het bestuur in rekening te brengen als ze slechts $ 200 per maand verdienen. In dit geval kunt u denken aan een bedrag van €20.

Het tarief is het collegegeld

Als ze eenmaal op zichzelf gaan wonen, zullen ze nog steeds schrikken van de kosten van levensonderhoud. Met bestuursgeld kun je hen kennis laten maken met gedoe en hoe ermee om te gaan. U moet de kosten echter elke maand strikt dekken. Zij zullen in de toekomst ook niet de mogelijkheid hebben om de vaste lasten een maand niet te betalen, omdat het even niet uitkomt. Voor grotere aankopen kun je wat geld lenen aan je kinderen, maar zorg ervoor dat ze het bedrag ook daadwerkelijk terugbetalen.€