Is het mogelijk om goud te maken?

Het maken van goud heeft mensen altijd gefascineerd en is in de hele menselijke geschiedenis geprobeerd. In China begonnen ze er al in 175 voor Christus mee. Sinds 1980 kunnen mensen daadwerkelijk goud maken. Eindelijk succes na alle eerdere mislukte pogingen. Goud heeft zich door de jaren heen bewezen als een uitstekende belegging, want ondanks dat de prijs fluctueert, behoudt goud zijn waarde.

Waar wordt goud gevonden?

Het grootste stuk goud dat ooit is gevonden, is gevonden op een rif in Australië. Deze klomp woog 235 kilogram en bevatte 93 kilogram puur goud. Hoewel we snel aan Amerika denken als we aan de goudkoorts denken, zijn de grootste goudklompjes altijd in Australië gevonden. Maar Zuid-Afrika heeft het meeste goud, gevolgd door de Sovjet-Unie, daarna Canada en Australië op de vierde plaats. Jaarlijks wordt er ongeveer anderhalf miljoen kilo goud gevonden, waarvan vijftig procent in Zuid-Afrika. Er wordt trouwens beweerd dat er ook op de Zuidpool enorm veel goud te vinden is, maar het is bijna onmogelijk om het onder de dikke laag ijs vandaan te halen.

Goud in de geschiedenis

Goud is een edelmetaal dat al door de Egyptenaren werd gebruikt. Voor het eerst praten we over het gebruik van goud door de Egyptenaren in de 26e eeuw voor Christus. Ze hebben dit goud in een goudmijn. Azteken en Inca’s gebruikten ook goud. Het bekendste grote gouden voorwerp is waarschijnlijk het dodenmasker van Toetanchamon. Deze “kindkoning” was waarschijnlijk ongeveer negentien jaar oud toen hij in 1323 v.Chr. stierf. Tijdens de goudkoorts verhuisden veel mensen van Europa naar Amerika om goud te zoeken. Ze vonden goudklompjes in rivieren en beken.

goud maken

Waar komt goud vandaan?

Goud is een zuivere stof die uit één soort atomen bestaat. Het wordt geproduceerd door kernreacties en is daarom niet op aarde ontstaan. Het is waarschijnlijk gelijktijdig met het ontstaan ​​van de aarde ontstaan ​​als gevolg van een supernova-explosie. Zodra de goudreserves in het land zijn uitgeput, worden ze niet meer aangevuld. De enige plek waar we goud kunnen vinden is in de ruimte, op andere planeten.

Investeren in goud

Omdat goud niet kan worden vervaardigd, behoudt het zijn waarde. Misschien wordt het nog waardevoller. Het is dus goed om in goud te beleggen. Goud heeft zijn waarde door de jaren heen altijd behouden en zal dat ook blijven doen. Daarom is het een solide investering met vrijwel geen risico. Natuurlijk moet u altijd de waarde van goud in de gaten houden.€