Is het mogelijk om geld te lenen met een negatief BKR?

Er komt een moment in het leven van bijna iedereen dat ze wat extra geld kunnen gebruiken. Zeker, mensen die vaak niet genoeg geld hebben, komen vroeg of laat op het punt dat een lening afsluiten een oplossing lijkt. Maar hoe kun je een lening afsluiten met een negatieve BKR lijst?

Het probleem met geld is: hoe meer je het nodig hebt, hoe moeilijker het is om het te krijgen. Breng je het maandinkomen binnen dat je jezelf vertelt, dan is het bij acute geldnood niet zo moeilijk om een ​​lening aan te gaan. Maar ja, heb je een lening nodig met zo’n inkomen?

Het wordt een heel ander verhaal als je geen cent te verdienen hebt. Dan kunt u soms kortdurend extra inzetten. Bijvoorbeeld om een ​​kapotte wasmachine te vervangen, een dure auto- of scooterreparatie te betalen, of omdat er een waterstoring dreigt. Hoe kom je aan geld in zo’n tijd?

Een minilening biedt vaak uitkomst

Direct
minilening
het is vaak mogelijk om in zeer korte tijd wat extra geld te krijgen. Denk niet aan het bedrag van duizenden euro’s: het wordt niet uitgeleend met minileningen. Aan de andere kant is het niet zo moeilijk om een ​​paar honderd euro te lenen, ook al is de BKR-lijst negatief.

BKR en leningen, hoe zit dat?

Kredietverstrekkers, dat wil zeggen banken en financiële instellingen, willen natuurlijk de zekerheid dat het aan hen uitgeleende geld ook aan hen wordt teruggegeven. Uw credit score geeft informatie over hoe goed u aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen. Een van de manieren om uw kredietwaardigheid te controleren is door navraag te doen bij het BKR of Bureau Krediet Registratie. Dit bureau is gevestigd in Tiela en informeert banken en kredietverstrekkers over de leningen van de potentiële klant. Als er een betalingsachterstand is (geweest) dan weet het BKR dit ook. Op dat moment ligt er een negatieve lijst van BKR.

BKR heeft 5 codes:

U ontvangt een H-code bij het ontstaan ​​van betalingsschulden. Een H-code heeft dus geen negatieve invloed op uw kredietwaardigheid. De andere codes wel!

Lening en uw BKR-lijst

Als je geld wilt lenen en een negatieve BKR-lijst hebt, kom je er al snel achter dat lenen makkelijker gezegd dan gedaan is. Er zijn immers veel kredietverstrekkers die niet met dergelijke klanten te maken willen hebben. Mini voor het afsluiten van een lening, ook wel genoemd
tegoed voor flashgeheugen, sms-tegoed
of
snelle lening
vermeld is een negatieve BKR lijst vaak geen probleem. Daarom kun je in dergelijke gevallen gewoon aankloppen om een ​​lening te krijgen, ook als je niet zo bekend bent in BKR.

Waarom minilening aanbieders geld lenen zonder BKR

De reden waarom een ​​negatieve BKR-lijst geen probleem is voor microkredietaanbieders is het feit dat deze kredietverstrekkers simpelweg niet om BKR vragen. De eventuele negatieve registratie in het BKR blijft dus volledig onopgemerkt.

Minikredietaanbieders hebben simpelweg geen tijd om eerst te wachten op een antwoord van het BKR. Een klant die een minilening aanvraagt, verwacht immers snel geholpen te worden. Vrijwel elke dienstverlener reageert binnen enkele dagen en soms zelfs binnen enkele uren op een vraag over een minilening. Het geld staat op korte termijn op je rekening. Hierbij moet een kleine kanttekening worden geplaatst: het geld is niet alleen snel beschikbaar, maar moet ook op korte termijn worden terugbetaald. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een minilening! Een lening aanvragen die u niet kunt terugbetalen, brengt problemen met zich mee.

Hoe een minilening (zonder BKR) aanvragen?

Het aanvragen van een minilening is erg makkelijk, zeker in de huidige tijd. Vaak hoef je er niet eens de deur voor uit, maar alles kan eenvoudig met behulp van internet of mobiele telefoon.€