Is het mogelijk om een ​​hypotheek te nemen met een slechte gezondheid?

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een ​​huis te kopen. Een groot struikelblok kan gezondheid zijn. Mensen met een verhoogd risico op overlijden kunnen vaak niet voldoen aan de voorwaarden van de bank om een ​​hypotheek te krijgen. Het probleem is vaak dat u geen overlijdensrisicoverzekering kunt krijgen. Hoe kan het worden opgelost?

Vanuit financieel oogpunt maakt het een groot verschil of u in een huurwoning of een koopwoning woont. Voor een huurwoning moet je elk jaar een toenemende huurlast op je kunnen nemen. Als je een huis koopt, heb je stabielere maandlasten en na een periode van dertig jaar is de hypotheek (gedeeltelijk) afgelost. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om een ​​huis te kopen. Dit komt mede door de leennormen die de banken stellen. Bovendien kan het niet afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering ook de oorzaak zijn.

Levensverzekering is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek

Bij het verstrekken van een hypotheek wil de bank zoveel mogelijk zekerheid dat de maandlasten ook daadwerkelijk door de huiseigenaar kunnen worden betaald. Wanneer een van de eigenaren van het huis overlijdt, is er vaak een probleem. De kosten moeten nog steeds worden gedragen door degenen die blijven. Door dit soort situaties te dekken, krijgt de bank een groter onderpand. Dit gebeurt in de vorm van een overlijdensrisicoverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering kan verplicht zijn

Hartpatiënten en mensen die van kanker zijn genezen, krijgen bijvoorbeeld te maken met het probleem dat verzekeraars deze verzekering niet willen dekken. Er is een verhoogd risico op overlijden naar hun maatstaven. In sommige gevallen is het nog wel mogelijk om tegen een verhoogde premie te verzekeren, maar dit hangt af van de mate van verhoogd risico op overlijden. Het niet verstrekken van een overlijdensrisicoverzekering door de bank kan een reden zijn om geen hypotheek af te sluiten.

Wat als ik geen overlijdensrisicoverzekering kan krijgen?

Het is ook mogelijk om een ​​hypotheek af te sluiten zonder levensverzekering. Als de partner een hypotheek op zijn inkomen kan krijgen, hoeft de medisch zwakkere partner geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De gezondheid van de partner is dan niet van belang. Als je een tweede inkomen nodig hebt om een ​​hypotheek af te sluiten, is er een probleem. De bank wil een garantie hebben dat de maandlasten ook na overlijden nog betaald kunnen worden.

Samen met de kredietverstrekker tot een oplossing komen

Praat met de geldschieter om een ​​manier te vinden om het probleem op te lossen. Dit werkt alleen als de hypotheek op het punt staat te worden verstrekt. Maak er bij twijfel een gezamenlijk probleem van. Vaak is de bank ook gebaat bij gezamenlijk optreden. Ze willen graag een hypotheek afsluiten, maar het is belangrijk om te zoeken naar de beste oplossing binnen de leennormen.

U kunt minder afhankelijk worden van de bank door eerst te sparen voordat u een woning koopt. Zelf geld investeren maakt het kopen van een huis makkelijker. Vooral voor potentiële huizenkopers met een slechte gezondheid is het verstandig om extra geld achter de hand te hebben. Gratis geld vergroot de mogelijkheden.€