Is een persoonlijke lening een lening met de hoogste rente?

Flitsleningen, ook wel minileningen genoemd, zijn een steeds vaker voorkomend concept in de financiële wereld en worden geadverteerd als snel en gemakkelijk. ‘Binnen 10 minuten geld op je rekening!’ wordt zwaar geadverteerd. Wat niet wordt geadverteerd, zijn de kosten die aan deze flashdrive zijn verbonden. Wat betaal je eigenlijk voor deze lening?

Kort over flash-geheugen

Een snelle lening is een lening die u vaak voor een korte periode aangaat. Denk aan 10 tot 30 dagen, en vaak sluiten voor een relatief klein bedrag. Met een snelle lening leen je vaak tussen de 100 en 500 euro. Flash-tegoed wordt zo genoemd omdat de serviceprovider het geldbedrag vaak binnen een uur op je rekening stort. Sommige dienstverleners geven zelfs aan dat u het geld binnen 10 minuten ontvangt. De lening wordt ook wel minilening genoemd vanwege het relatief kleine leenbedrag van enkele honderden euro’s.

Een flitslening aanvragen

Het enige wat je vaak hoeft te doen om in aanmerking te komen is vaak een simpele sms met je gegevens of via internet. Uw aanvraag wordt dan in behandeling genomen en de dienstverlener kan ook een kredietwaardigheidscontrole uitvoeren. Het kan zijn dat u enkele documenten moet meesturen, zoals een kopie van uw paspoort, bankafschrift en loonstrookje. U kunt deze documenten per fax of e-mail verzenden. Zodra de dienstverlener uw aanvraag goedkeurt, staat het geld binnen korte tijd op uw rekening. Houd er rekening mee dat per dienstverlener andere voorwaarden kunnen gelden, bijvoorbeeld met betrekking tot de minimumleeftijd van de aanvrager. Na goedkeuring stuurt de aanvrager een brief met een globaal overzicht van de kosten van de lening en wanneer deze verschuldigd is.

Wat zijn de kosten van deze flitslening?

Flash krediet kenmerkt zich door het feit dat het geen rente uitkeert. U betaalt geen rente over het geleende bedrag. Als u een lening aangaat bij een bank, betaalt u vaak zo’n 5% rente per jaar. Bij flitsleningen zijn de berekeningen heel anders en hebben we het over verwerkings- of administratiekosten. Dienstverleners doen dit om allerlei regels en wetten te omzeilen, maar wel op een legale manier.

Als voorbeeld, om een ​​idee te krijgen van de kosten, neem ik een niet nader genoemde dienstverlener.

Som Kosten 15dg Kosten 30dg
100 20 25
200 40 50
300 60 75
400 Nvt 125
500 Nvt 150

De kosten van het lenen van een geldbedrag zijn relatief hoog. Als je 15 dagen 100 euro leende, zou je ter vergelijking 20% ​​rente betalen. 500 euro lenen voor 30 dagen, zelfs 30%. Dit is natuurlijk veel hoger dan een “normale” lening. Het probleem is vaak dat deze kleinere bedragen niet snel kunnen worden geleend bij een reguliere bank en zeker niet met de snelheid die deze persoonlijke leningen bieden.

andere betalingen

Meestal rekent de dienstverlener een eenmalige vergoeding, die wordt aangegeven bij het verstrekken van de flitslening. Behandelingskosten of administratiekosten. Als u de lening echter niet op tijd terugbetaalt, worden er andere kosten in rekening gebracht. Nogmaals, dit betreft de administratiekosten, die kunnen oplopen tot enkele tientallen euro’s. Hierdoor kan een flitslening vele malen duurder worden. Het is belangrijk om een ​​flitslening altijd op tijd af te lossen, net als bij een reguliere banklening.

Elke dienstverlener kan andere voorwaarden hebben met betrekking tot het afnemen van flitskrediet en de zogenaamde administratiekosten/verwerking.€