Investeringswijsheid

Aandelenkoersen hebben een volatiel verloop. Er zijn echter wijsheden die je kunt gebruiken en die een kern van waarheid bevatten. Sommige wijsheid is gebaseerd op cijfers, andere zijn mythen.

Aandelenkoersen zijn onvoorspelbaar. Er zijn echter miljoenen beleggers die bepaalde strategieën gebruiken om een ​​zo hoog mogelijke prijsgroei te realiseren. Experts kunnen uitspraken doen over prijsontwikkelingen op basis van technische analyse, beursgrafieken en indicatoren. Helaas werken ze niet altijd, maar beleggen is ook risico nemen. In dit artikel vindt u enige wijsheid die beleggers gebruiken om hun strategie te bepalen.

Wie zich heeft geschoren, moet stil zitten

Met deze stelling bedoelen ze dat je bij koersverlies niet meteen aandelen moet gaan verkopen. Op de langere termijn zullen de prijzen weer stijgen en heb je je verliezen goedgemaakt. Deze strategie is echter gevaarlijk gebleken. Alle beleggers die in 2008 aan deze uitspraak hebben gedacht, hebben grote verliezen moeten nemen. De aandelenkoersen zijn eind 2008 en begin 2009 zo sterk gedaald dat verliezen van 50 procent niet ongewoon zijn.

In mei verkopen en wegrijden

Deze strategie is gebaseerd op het Stock Trader’s Almanac-onderzoek in de VS. 56 jaar lang hebben ze tussen november en mei geld geïnvesteerd. Ze verkochten alle aandelen in mei, om de aandelen in november terug te kopen. Evenzo hebben ze in de periode van mei tot november ook in vergelijkbare aandelen belegd. Over een periode van 56 jaar bleek dat de investeringsperiode tot mei een behoorlijk rendement heeft opgeleverd. Ze begonnen met $ 10.000 en na 56 jaar was het uitgegroeid tot meer dan $ 544.000. $ 10.000 geïnvesteerd tussen mei en oktober zag een verlies van $ 272.

Vergeet niet terug te komen in september

Historisch gezien waren de laatste drie maanden van het jaar de beste beursmaanden van het jaar. Deze maanden worden voorafgegaan door de slechtste investeringsmaand van het jaar – september. Vaak is het een goed moment om weer te gaan beleggen.

Koop geruchten, verkoop nieuws

Door toekomstige gebeurtenissen te voorspellen, kunnen beleggers in korte tijd grote winsten maken. Zodra de kwartaalresultaten van het bedrijf naar verwachting zeer goed zullen zijn, worden de aandelen van het bedrijf gekocht. Zodra het nieuws daadwerkelijk naar buiten komt, wordt het aandeel weer met winst verkocht.

U hoeft geen expert te zijn om te investeren

Zelfs experts kunnen de ontwikkeling van de aandelenmarkt niet voorspellen. Hoe succesvol u bent met uw beleggingen hangt grotendeels af van succes of falen. Op gorilla.nl bepaalde een aap genaamd Jacko welke aandelen er elke maand werden gekocht. De aap deed dit door elke maand een banaan te kiezen om het fonds te vertegenwoordigen. Vanaf 2000 wist hij acht keer op rij de AEX te verslaan.

Wees geen trendvolger

Trendvolgers komen binnen op een moment dat de piek mogelijk al is bereikt. Een succesvolle belegeraar koopt het fonds voordat het door het grote publiek wordt ontdekt. Zodra de massa binnenkomt, is de prijs ervan al omhooggeschoten.€