Investeringen in zilver veranderen in goudmijnen

Investeren in zilver kan zeer winstgevend worden als de vraag groter is dan het aanbod. In tegenstelling tot goud wordt zilver als industriële grondstof gebruikt en wordt het daarom steeds zeldzamer. Zilver wordt steeds vaker gekocht door beleggers om hun geld te beschermen terwijl de dollar blijft dalen. Hoe meer investeerders kopen, hoe minder er overblijft voor de industrie, wat de prijs zal opdrijven.

Zilver in baren en munten

Dit is de mening van enkele beroemde experts, bijv
Robert Kiyosaki
enz. Commentator op Yahoo Finance en
Theodore Butler
, een van ’s werelds bekendste zilveranalisten. Het gaat om het kopen van fysiek zilver in de vorm van baren en munten. Dit is de beste methode om uw kapitaal te beschermen tegen toekomstige inflatie en kredietcrisis. Net als goud zal zilver zijn waarde behouden en altijd zijn intrinsieke waarde behouden, met andere woorden de waarde van de aandelenmarkt.

Product

Fysiek zilver heeft echter niet langer een groot voordeel ten opzichte van goud. Zilver en goud worden voor de belastingdienst als geld beschouwd.

Goud was niet onderworpen aan btw, maar was inbegrepen in de vermogensbelasting, die aanzienlijk zou kunnen stijgen. Zilver werd als een goed beschouwd en daarom onderworpen aan btw van 19%. Maar het is niet meer. Ook voor zilver moet onroerendgoedbelasting van 1,2% worden betaald.

Grondstof

Traditioneel gaat een deel van het witte edelmetaal naar juweliers en fabrikanten van luxe huishoudelijke artikelen. Ook de foto-industrie krimpt. In de afgelopen decennia wordt zilver steeds vaker gebruikt in computers, mobiele telefoons, batterijen en halfgeleiders.

Vragen

Zilver wordt steeds vaker gebruikt in de geneeskunde en in ziekenhuizen om infecties te bestrijden. Zilver wordt gebruikt in medische apparatuur zoals katheters en stethoscopen. Ook andere industrieën maken zich steeds meer bekend, omdat zilver voor veel toepassingen geschikt is. Ontwikkelingslanden als China en India zullen de vraag naar zilver alleen maar vergroten.

zilvermijn

Op papier hebben centrale banken recht op een bepaalde hoeveelheid uitgeleend zilver, en hun bezit is onbeduidend. Als ze zilver claimen, kan die claim niet worden geïnd omdat het er gewoon niet meer is. Daarnaast zijn er maar vier echte zilvermijnen in de wereld. Zilver wordt als bijproduct gewonnen uit andere mijnen. De vraag naar zilver hoeft maar een klein beetje te stijgen en de prijs stijgt omdat het niet geleverd kan worden.

Kopen

Fysiek zilver kopen in de vorm van baren of munten kan vrij eenvoudig zijn. Er zijn veel sites waar dit duidelijk wordt uitgelegd aan een ander. Surf bijvoorbeeld op de Precious Metals Info homepage naar de rubriek Precious Metal Investments, waar u een uitgebreide uitleg vindt. Beursonline website en websites in het Engels
Kitco
en
Goud Zilver
veel aanvullende informatie geven.

Eindelijk

Volgens experts gaat zilver tot het einde mee. Je moet heel geduldig zijn, want het kan even duren voordat de prijs stijgt. Natuurlijk zijn er geen garanties, want niets is zeker in de beleggingswereld. Zorg dat je voldoende informatie hebt voordat je de knoop doorhakt.

Lees verder