Investeringen in tarwe

Als belegger heeft u een ruime keuze aan financiële instrumenten om in te beleggen. U kunt beleggen in aandelen, vreemde valuta, obligaties en grondstoffen. Grondstoffen kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten zoals metalen, edele metalen, energie en landbouwproducten. Er zijn veel verschillende landbouwproducten. Tarwe is een zeer belangrijk landbouwproduct in ons land. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in het landbouwproduct tarwe. Hoe moet u echter in tarwe beleggen?

Wat is tarwe?

Tarwe is een graansoort en het is de meest verbouwde graansoort ter wereld. Er zijn verschillende soorten tarwe zoals spelt, emmer, harde tarwe en broodtarwe. Tarwe is een van de meest geconsumeerde granen ter wereld, naast rijst en maïs. Er zijn verschillende soorten tarwe en het is een eenjarig gewas en moet daarom elk jaar gezaaid worden. De verschillende tarwesoorten worden ingedeeld volgens het groeiseizoen: wintertarwe, zomertarwe en overgangstarwe. Wintertarwe wordt in oktober gezaaid en zomertarwe in het vroege voorjaar. Zowel wintertarwe als zomertarwe worden meestal in augustus of september geoogst. Overgangstarwe bevindt zich precies tussen wintertarwe en zomertarwe en wordt ergens in december gezaaid.

In Nederland wordt veel tarwe verbouwd, maar dat is niet voor consumptie. Het grootste deel van de tarwe in Nederland is bestemd voor veevoer. De meeste tarwe voor consumptie wordt verbouwd in China, India, de VS, Rusland, Duitsland en Frankrijk. Tarwe voor tarwebloem komt voornamelijk uit Duitsland en Frankrijk. Spelt wordt op kleine schaal geteeld in de Zwitserse en Franse Jura en Nederland.

Tarwe prijsontwikkeling

Tarweplanten groeien het beste in vruchtbare grond en houden van zonlicht en warmte. Deze factoren zijn van invloed op de grootte van het gewas. Tarweplanten kunnen last hebben van verschillende schimmels zoals zwarte korrel, roest, aspergillus en tarwestamziekte. Tarweopbrengsten kunnen ook negatief worden beïnvloed door insecten zoals sprinkhanen, krekels en onkruid. De prijs van tarwe kan ook worden beïnvloed door langdurige droogte of een mislukte oogst. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties blijven de tarweprijzen stijgen. Dit komt doordat de wereldwijde voorraden dalen en de vraag toeneemt. Er is in de VS minder tarwe geplant dan voorheen en de oogst van 2013 in Brazilië en Argentinië was een grote teleurstelling. Argentinië heeft een bijzonder slechte oogst, met zowel 2012 als 2013 onder het vijfjarig gemiddelde. Daarnaast hebben Russen problemen met het winterzaaien, waardoor de Voedsel- en Landbouworganisatie heeft aangegeven dat de tarweprijzen nog meer zullen stijgen.

Hoe kunt u beleggen in tarwe?

In het vorige gedeelte is besproken welke gebeurtenissen de prijs van tarwe kunnen beïnvloeden. Deze prijsveranderingen hebben een directe impact op de beurs en dus op de prijs van ruwe tarwe. Er zijn verschillende manieren om in tarwe te beleggen, hieronder een overzicht:

Door direct in tarwe te investeren

Als je deze methode gebruikt, ga je naar de tarwefabrikant en koop je een bepaalde fysieke hoeveelheid. Dan moet je tarwe opslaan in een groot magazijn en kun je het gaan verhandelen. Bij het kiezen van deze methode moet je opslagruimte hebben en er rekening mee houden dat tarwe geen onbeperkte houdbaarheid heeft.

Investeren in tarwe via een makelaar of beleggingsfonds

U kunt beleggen in het landbouwproduct tarwe via een makelaar of beleggingsfonds. Een makelaar is een tussenpersoon die bemiddelt tussen de koper en verkoper van een effect, zoals een handelsartikel. Een zeer bekende broker waar je kunt beleggen in tarwe is Plus500. Een groot voordeel van een broker ten opzichte van een beleggingsfonds is dat je meer onafhankelijk bent van de broker. Bovendien heb je meer vrijheid en kun je altijd en overal investeren in tarwe. Als u ervoor kiest om via een makelaar of beleggingsonderneming in tarwe te beleggen, is een groot voordeel dat u de tarwe altijd weer kunt verkopen. Ook bezit u de tarwe niet fysiek, maar virtueel.

Investeren in de aandelenmarkt met tarwe turbo

Net als een aandeel of een obligatie is een turbo een financieel instrument op de beurs. De tarwe-turbo volgt de prijs van tarwe en de turbo maakt gebruik van hefboomwerking. Dankzij deze leverage hoef je als belegger maar een deel van de tarwe te financieren, de rest wordt gefinancierd door de broker.

Investeren in tarwe op de aandelenmarkt met behulp van een indexfonds

Een andere manier is om een ​​tarweindexfonds op de beurs te volgen. Een indexfonds is een financieel instrument dat de tarwemarkt als geheel volgt. Dit betekent dat u niet elke tarwemarkt hoeft te volgen, dat doet het tarwefonds voor u. Het gebruik van tarwebouillon kan u veel tijd besparen.

Stap voor stap investeren in tarwe

Hoe u in tarwe kunt investeren, is over de hele wereld besproken. De eerste manier, de directe manier van investeren in tarwe, wordt niet aanbevolen. Het is beter om te beleggen via een makelaar of een beleggingsfonds. Als u ervoor kiest om te beleggen via een makelaar of beleggingsfonds, kunt u ervoor kiezen om te beleggen in tarwegrondstoffen. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een financieel instrument zoals een tarweturbo of een indexfonds. Als u van plan bent te beleggen, zijn er enkele globale stappen te onderscheiden:

  1. Kies de broker of het beleggingsfonds waarin u wilt beleggen
  2. Kies in welke u wilt investeren. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen, obligaties of in dit geval grondstoffen zijn.
  3. Kies het bedrag dat u wilt beleggen. U kunt zelf bepalen hoeveel geld u wilt beleggen. U kunt al beleggen met een inleg van 100 euro.
  4. Bepaal of u verwacht dat de prijs van uw belegging zal stijgen of dalen. Als je denkt dat de prijs van tarwe zal stijgen, kun je het beste tarwe kopen. Als u echter denkt dat de prijs van tarwe zal dalen, is het verstandiger om tarwe te verkopen.
  5. Bevestig uw keuze.

Als je alle stappen hebt doorlopen, is het belangrijk om de cursus bij te houden. Als de prijzen sterk dalen of stijgen, kunt u reageren door tarwe te kopen of te verkopen. Door herhaaldelijk op het juiste moment tarwe te kopen of te verkopen, kun je een bepaalde winst behalen. Voordat u met echt geld gaat beleggen, is het raadzaam eerst te oefenen met beleggen in tarwe. Dit doe je door het beursspel te spelen. U kunt ook demosoftware van de makelaar downloaden om te oefenen met beleggen in tarwe.€