Investeringen in parkeerplaatsen

Investeren in parkeerplaatsen is een zeer aantrekkelijke optie. Tijdens de kredietcrisis stortte een groot deel van de vastgoedmarkt in en gingen beleggers op zoek naar alternatieven. Investeren in parkeren is zo aantrekkelijk omdat de parkeerprijzen in Nederland nog steeds stijgen. Daarnaast groeit het aantal auto’s in Nederland nog steeds. Ook voor gemeenten zijn parkeertarieven een interessante melkkoe. Lees er alles over in dit artikel.

Investeren in parkeerplaatsen is een van de meest aantrekkelijke manieren om te investeren in vastgoed. Na de kredietcrisis gingen veel beleggers op zoek naar alternatieve vormen van beleggen. De kredietcrisis werd voorafgegaan door een ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt. Veel hypotheekhouders konden hun hypotheek niet meer betalen. Daardoor kwamen veel banken in de problemen. Verschillende banken gingen failliet en andere moesten door verschillende regeringen worden gered. Beleggers verloren veel geld op de aandelenmarkt. Dit proces herhaalde zich tijdens de eurocrisis. Als gevolg hiervan gingen beleggers op zoek naar alternatieve vormen van beleggen. Ze begonnen hun geld te investeren in grondstoffen zoals goud en zilver.

De ineenstorting van de vastgoedmarkt

Vooral op de vastgoedmarkt was het tijdens de kredietcrisis moeilijk. Jarenlang leek het erop dat de huizen- en kantoorprijzen alleen maar konden stijgen. Goud werd verdiend door verschillende bouw- en investeringsmaatschappijen. Toen de crisis toesloeg, stortte de hele vastgoedmarkt in als een kaartenhuis. Particulieren hadden nauwelijks geld meer om een ​​huis te kopen, waardoor veel bouwprojecten stil kwamen te liggen. Ook overheden en woningbouwverenigingen hadden veel minder geld. Ook was er een overschot aan kantoorpanden waardoor de leegstand in dit gebied zeer hoog is. Veel bouwbedrijven gingen failliet en veel bouwvakkers verloren hun baan. Kortom, de vastgoedmarkt is de afgelopen jaren een zeer onaantrekkelijke markt geweest om in te investeren.

Hoog rendement op investering in parkeerplaatsen

Investeren in parkeerplaatsen is een zeer aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Dat blijkt uit een in mei 2011 gepubliceerd onderzoek van Bouwfonds Reim. Uit dit onderzoek bleek dat investeren in parkeren over vijf jaar het hoogste rendement oplevert in vergelijking met andere soorten investeringen. Van 2004 tot 2009 bedroeg het jaarlijkse rendement gemiddeld meer dan 10 procent. Om precies te zijn, het was 10,86 per jaar. Zelfs in 2008, toen de crisis begon, was er nog een stijgende lijn.

Waarom is investeren in parkeerplaatsen aantrekkelijk?

Er zijn verschillende redenen waarom investeren in garages zo aantrekkelijk is. Zo zal het aantal auto’s naar verwachting voorlopig blijven groeien. Dit komt mede doordat mensen steeds ouder worden dan vroeger. Tegelijkertijd is ruimte schaars, vooral in binnensteden. Als gevolg hiervan investeren veel instellingen en planners van de openbare ruimte in parkeren. Bovendien stijgen de parkeerprijzen elk jaar snel. Dit is een aantrekkelijke inkomstenbron voor gemeenten en zij profiteren daar volop van. Naast de hogere tarieven breiden ze ook de parkeergebieden uit. Parkeerplaatseigenaren profiteren ook omdat ze meer geld kunnen vragen. Daarnaast kopen of huren steeds meer particulieren hun parkeerplaats in een garage om zeker te zijn van een vaste parkeerplaats.

Investeringen in parkeerplaatsen

Als u wilt investeren in parkeerplaatsen, zijn er verschillende opties. De eerste optie is beleggen in Bouwfonds Reim. Dit fonds is eigendom van de Rabobank en is actief op de beurs. Het beheert een vermogen van bijna 8 miljard euro. Ook lanceert ze een investeringsfonds voor de Duitse markt. Een andere mogelijkheid is om zelf contact op te nemen met investeerders. Ze zoeken vaak kapitaal. Uw eigen vermogen moet dan groot genoeg zijn.€