Investeringen in Nieuw-Zeelandse dollars

De Nieuw-Zeelandse dollar kan een zeer interessante investering zijn. Na de kredietcrisis verloor de munt een deel van zijn waarde. Later, toen de economie zich herstelde, herstelde ook de wisselkoers zich langzaam. Er zijn verschillende manieren om in Nieuw-Zeelandse dollars te beleggen. Je kunt ze kopen en verkopen op de beurs. Een andere mogelijkheid is om een ​​bankrekening in vreemde valuta te openen. Lees er alles over in dit artikel.

Steeds meer beleggers investeren hun geld in Nieuw-Zeelandse dollars. Dit komt omdat beleggers op zoek zijn naar alternatieve manieren om hun geld te beleggen. Ze zijn er ook in verschillende valuta. Veel beleggers hebben het vertrouwen in de aandelenmarkten verloren. Dit komt door de kredietcrisis. Wat is er aan de hand? De ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt lag aan de basis van de kredietcrisis. Daardoor konden veel huiseigenaren hun hypotheek niet betalen. Hierdoor kwamen verschillende banken in de problemen en gingen failliet. Andere banken moesten door verschillende regeringen worden gered. Wereldaandelen verloren hun waarde. Beleggers verloren daardoor veel geld. De kredietcrisis werd later in 2011 gevolgd door de eurocrisis. Verschillende investeerders verloren daarbij veel geld.

Investeringen in Nieuw-Zeelandse dollars

Het grote voordeel van beleggen in valuta is dat het risico op verlies lager is dan bij andere vormen van beleggen. Bijna iedereen kan verliezen bij het beleggen in aandelen. Hoe werkt het? Bijvoorbeeld: Investeerder A belegt in Nieuw-Zeelandse dollars en betaalt deze in euro’s. Investeerder B belegt euro’s en koopt ze met Nieuw-Zeelandse dollars. Als de Nieuw-Zeelandse dollar stijgt, wint belegger A en verliest belegger. Ook is het verstandig om rekening te houden met transactiekosten. Elke keer dat u een bepaalde valuta koopt of verkoopt, wordt een klein percentage van de transactiekosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen ten goede komen aan actieve beleggers en ten koste gaan van de windreserve.

De economie van Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse dollar kan een zeer interessante belegging zijn, aangezien de munt sinds de kredietcrisis sterk is gedaald. Een groot deel van het land is actief in de dienstensector en is afhankelijk van de export. De buitenlandse handel werd hard geraakt door de kredietcrisis. Als gevolg hiervan daalde ook de vraag naar de Nieuw-Zeelandse dollar en verloor de munt 20 procent van zijn waarde. Eind 2011 trok de economie weer aan. Onder andere de Nieuw-Zeelandse economie heeft geprofiteerd van de snelle economische groei van Australië. Tegelijkertijd stonden de euro en de Amerikaanse dollar onder druk. Dit waren meestal de munten waar beleggers hun geld in stopten. De Verenigde Staten hadden te kampen met oplopende werkloosheid en een oplopende staatsschuld. De euro kwam in de problemen toen verschillende Europese landen failliet dreigden te gaan.

Open een rekening in vreemde valuta in Nieuw-Zeelandse dollars

Er zijn verschillende manieren om in Nieuw-Zeelandse dollars te beleggen. U kunt ze direct op de beurs kopen of verkopen. Het enige dat u hoeft te doen, is een beleggingsrekening openen. Een andere mogelijkheid is om een ​​rekening in vreemde valuta te openen. Dit kan bij verschillende Nederlandse banken zoals Aegon, ABN-Amro, ING Bank, SNS Bank en Rabobank. Per transactie wordt een vergoeding in rekening gebracht. Soms is het alleen mogelijk om een ​​rekening in vreemde valuta te openen als u een zakenman bent en kunt aantonen dat u handelt met Nieuw-Zeeland.€