Investeringen in Mexico

Steeds meer investeerders zetten hun geld in Mexico. Beleggen in de Mexicaanse economie levert geweldige rendementen op. Dit komt mede door de gunstige ligging van Mexico ten opzichte van de Verenigde Staten. Zeventig procent van de export van Mexico gaat naar de noorderburen. Omgekeerd stroomt er veel geld het land binnen van Mexicaanse arbeiders die in Amerika werken. Wie in Mexico wil investeren, kan dat doen via de beurs of bijvoorbeeld door een eigen bedrijf te starten. Lees er alles over in dit artikel.

Steeds meer investeerders zetten hun geld in Mexico. Het land wordt steeds populairder onder investeerders. Na de kredietcrisis wendden veel beleggers zich tot alternatieve markten om hun geld te beleggen. De kredietcrisis werd veroorzaakt door de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt. Veel huiseigenaren konden hun hypotheek niet betalen, waardoor veel banken in de problemen kwamen. Verschillende banken gingen failliet en verschillende regeringen moesten andere banken overeind houden. De wereldwijde aandelenkoersen kelderden en beleggers verloren veel geld. Dit proces herhaalde zich tijdens de eurocrisis. Daarom zochten beleggers naar landen en markten waar hun beleggingen relatief veiliger zijn.

Mexicaanse economie

Mexico is een van de stijgende beloften in Latijns-Amerika. Het land heeft na Brazilië de grootste economie. Er is ook een snelle economische groei. In 2012 groeide de economie met 4 procent en ook de inflatie wordt voldoende beheerst. De economie van Mexico is de afgelopen jaren sneller gegroeid dan die van Brazilië. Daarnaast zijn er een aantal gunstige voorwaarden waar de Mexicaanse economie in de toekomst alleen maar meer van kan profiteren. In de eerste plaats omdat het buurland van de Verenigde Staten op een zeer gunstige locatie ligt. Amerikaanse bedrijven vinden het aantrekkelijk om naar Mexico te verhuizen omdat de lonen veel lager zijn. Er zijn ook grote oliereserves voor de kust van Mexico. Veel van deze reserves moeten nog worden gedolven. Ook hier is het voordelig dat het land dicht bij de Verenigde Staten ligt. Hierdoor zijn de transportkosten relatief goedkoop. De last zou de woedende drugsoorlog kunnen zijn. Tot nu toe valt de schade mee. Het belemmert alleen het toerisme in sommige gebieden.

Handel tussen Mexico en de Verenigde Staten

Zeventig procent van de export gaat naar de noorderburen van Amerika. Ten opzichte van China, de belangrijkste concurrent in de strijd om de Verenigde Staten, heeft Mexico het voordeel dat de lonen in China beginnen te stijgen. Dit komt door een stijging van de welvaart en dus een stijging van het inkomen in het Aziatische land. Lange tijd was goedkope arbeid China’s voordeel ten opzichte van andere landen. China dreigt deze voordelen nu langzaam te verliezen. Er werken ook veel Mexicaanse arbeiders in de VS. Ze sturen veel geld terug naar hun familie die in het Latijns-Amerikaanse land is gebleven. De Mexicaanse economie profiteert hiervan.

Investeringen in Mexico

Wie op de Mexicaanse markt wil investeren, heeft verschillende opties. De eerste optie is om te beleggen in een beleggingsfonds. Een bekend fonds is de iShares MSCI Mexico ETF. Dit fonds is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Een andere optie is om direct te beleggen op de Mexicaanse aandelenmarkt. Meestal kunt u dit bij uw bank doen als u een internationale beleggingsrekening heeft. U kunt meestal direct beleggen in de belangrijkste Mexicaanse fondsen zoals Cemex, America Movil en Grupo Televisia. Deze investeringen worden gedaan in Mexicaanse peso’s, de munteenheid van Mexico. De Mexicaanse aandelenmarkt steeg in 2012 met meer dan tien procent. De laatste optie is om zelf direct zaken te doen in Mexico. Het is belangrijk om de markt goed te kennen. U kunt ervoor kiezen om een ​​winkel te openen. Zorg dat je werkt met bijvoorbeeld een goede contactpersoon ter plaatse. Het spreken van de taal is ook aan te raden.€