Investeringen in goederen 2020/21

Investeren in goederen in 2022? Denk aan Bitcoin (BTC), ArcelorMittal, AMG, handel in edele metalen zoals goud, zilver, palladium, platina of misschien mineralen, olie, gas, diamanten, koffie en granen. En dat doe je omdat grondstoffen vaak schaars zijn en daardoor duurder worden. Je kunt er rijk mee worden. U kunt ervoor kiezen om te beleggen in een beleggingsfonds, maar ook andere beleggingen zijn mogelijk. Door te beleggen in grondstoffen of een beleggingsfonds voor grondstoffen, neemt u direct deel aan prijsstijgingen en winsten en beschermt u uzelf tegen de effecten van inflatie. Hoe werkt deze investering in grondstoffen?

Inhoud

Investeren in grondstoffen beschermt u tegen de effecten van inflatie, dus investeer

Een manier om uw geld en activa te beschermen tegen de effecten van inflatie, is door in grondstoffen te beleggen. Het is een solide investering:

Grondstoffen zijn schaars

Grondstoffen zijn schaars als er meer vraag naar is dan er beschikbaar is. Hoe groter deze kloof tussen vraag en aanbod, hoe hoger de prijs. Zelfs als er subsidie ​​wordt gegeven om de grondstoffen betaalbaar te maken voor mensen, is de initiële prijs nog steeds hoog. Sterker nog, als er subsidies worden gegeven, kan dit de vraag verder stimuleren, waardoor de grondstofprijzen alleen maar stijgen. De wereldbevolking groeit, evenals de behoefte om te delen in de welvaart. Hierdoor ontstaat er alleen maar meer vraag naar grondstoffen. Afgezien van hernieuwbare grondstoffen, bespaart het

het aanbod van veel grondstoffen sluit niet of nauwelijks aan bij de groeiende vraag.

In welke grondstoffen bent u als belegger geïnteresseerd?

Grondstoffen zijn basismaterialen uit de natuur die nodig zijn voor de productie van andere producten. En dat zijn er veel. Dan kun je denken aan:

Schaarste aan grondstoffen ontstaat vooral als ze niet vervangbaar of hernieuwbaar zijn. Edelmetalen zoals goud en zilver hebben bijvoorbeeld unieke eigenschappen. Voorbeelden van hernieuwbare grondstoffen die schaars kunnen zijn, bijvoorbeeld door misoogsten, zijn graan, katoen en hout.

Investeringen in Bitcoin

Bitcoin is ook geclassificeerd als een handelsartikel. Bitcoin is anno 2022 immers nog steeds geen officieel betaalmiddel (behalve in Venezuela), maar sommigen zien het als een aanvulling op het beleggen in goud (ook een commodity). De prijs van Bitcoin is erg volatiel en steeg in 2017 enorm naar ruim 66.000 dollar en daalde medio juni 2022 naar 21.000 euro. Het lijkt erop dat de weg naar 70.000 euro en meer weg is. In 2021 werd de $ 66.000 overschreden en er lijken verdere prijsstijgingen op komst. Er wordt een bedrag van € 100.000 genoemd, maar het zou iets kunnen zijn tot 2023. Bitcoins kopen is makkelijk, beleggen in bitcoins is ook makkelijk, maar doe het alleen als er geen problemen zijn met de investering. Het trackrecord van BTC is immers nog relatief kort om er een goed oordeel over te vellen.

Investeringen in goud en zilver

Als u gaat beleggen, kunt u er ook voor kiezen om in grondstoffen te beleggen. In het verleden gebeurde dit vooral door fysieke eenheden op te slaan. Dit type investering wordt gekenmerkt door schuren vol graan en banken met veel goud in hun kluizen. Dit diende als zekerheid voor de toekomst en ook om geld te verdienen zodra de prijzen stegen. Denk ook aan gouden sieraden die als een geschenk worden gegeven omdat het waarde heeft en waarschijnlijk in waarde zal stijgen. Of gouden munten zoals de Maple Leaf of de Krugerrand. Maar het kan anders. U kunt op de aandelenmarkt ook beleggen in grondstoffen, maar onthoud dat grondstoffen zeer cyclisch zijn.

Investeringen in water en voedsel

Schoon water is schaars en zal nog schaarser worden naarmate de wereldbevolking groeit. Hetzelfde geldt voor alle soorten granen en voedingsmiddelen. Niet alleen door de groeiende wereldbevolking, maar ook door de opwarming van de aarde. Als de oogst mislukt, stijgen de prijzen. Omdat grondstoffen altijd nodig zijn, bieden ze veel kansen op de aandelenmarkt.

Verdeling van investeringen

De prijzen van goederen fluctueren, gaan op en neer. Daarom is het goed om uw beleggingen te spreiden. Bij de keuze voor een beleggingsfonds zorgt de beheerder vaak ook voor een goede spreiding en hoeft u dat niet meer zelf te doen. Dan kunt u:

Door de productkeuze kunt u uw beleggingen ook goed spreiden. Op deze manier zorgen we voor diversificatie en risicospreiding. Goud kopen is ook mogelijk voor ervaren en beginners. Keuze genoeg.

Beleggen in grondstoffen op de beurs zelf of via een beleggingsfonds

Er zijn veel dingen die u op de aandelenmarkt kunt beleggen, en aangezien het verstandig is om uw beleggingen te spreiden, hoort daar ook het beleggen in grondstoffen bij. U kunt bijvoorbeeld beleggen in goudmijnaandelen of zilvermijnaandelen. U kunt beleggingsfondsen kiezen die op hun beurt voor u in grondstoffen beleggen. Er zijn producten die zich direct vertalen in grondstofprijsontwikkelingen, zoals trackers, turbo’s, sprinters en etappes. Of beleg in beleggingsfondsen of een grondstoffenindex.

Slots die investeren in beperkte items

Kortom, iedereen kan meedoen. Zorg er altijd voor dat u goed geïnformeerd en goed geïnformeerd bent. Investeer vooral in stoffen waarvan je denkt dat ze veel kleiner zullen worden dan ze al zijn. Daarnaast wijzen internet en uw bank u de weg naar dit soort investeringen.

Lees verder