Investeringen in Canadese dollars

Steeds meer beleggers kopen Canadese dollars. Ze zoeken alternatieven voor gewone aandelen. Veel beleggers verloren veel geld tijdens de kredietcrisis. De Canadese dollar is een relatief sterke munt. Dit komt opnieuw omdat Canada veel waardevolle export heeft, zoals olie, goud en zilver. U kunt direct in Canadese dollars beleggen door ze op de beurs te kopen en te verkopen of door een rekening in vreemde valuta te openen.

De vraag naar de Canadese dollar groeit onder beleggers. Sinds de kredietcrisis zijn beleggers op zoek naar alternatieve vormen van beleggen. Ze zijn er onder andere in verschillende valuta. Wat is er aan de hand? De Amerikaanse huizenmarkt stortte in tijdens de kredietcrisis. Hierdoor konden veel huiseigenaren niet aan hun hypotheekverplichtingen voldoen. Hierdoor kwamen verschillende banken in financiële moeilijkheden. Een aantal van deze banken ging failliet of moest door de overheid worden gered. De wereldwijde aandelenkoersen daalden. Beleggers verloren veel geld. De kredietcrisis in 2011 werd gevolgd door de eurocrisis. Daardoor verloren sommige beleggers opnieuw veel geld. Daardoor zijn ze voorzichtiger geworden met wat ze beleggen.

Investeringen in Canadese dollars

Beleggen in valuta brengt minder risico met zich mee. Het betekent ook dat de potentiële winstmarges lager zijn. Investeren in valuta betekent dat als de een winst maakt, de ander verlies maakt. Bij het beleggen in aandelen kan het zomaar gebeuren dat iedereen verlies lijdt. Persoon A belegt bijvoorbeeld in Canadese dollars en gebruikt euro’s om die dollars te kopen. Persoon B investeert echter euro’s en gebruikt Canadese dollars om die euro’s te kopen. Als de Canadese dollar stijgt, wint persoon A en verliest persoon B. Beleggers moeten rekening houden met transactiekosten. Elke keer dat iemand een bepaalde valuta koopt of verkoopt, int de bank of makelaar een klein deel van de transactiekosten. Als het een keer gebeurt, zijn de kosten relatief klein. Bij een actieve belegger zullen deze totale transactiekosten echter veel hoger zijn.

Canadese economie

De Canadese dollar is al jaren een stabiele valuta. Bovendien is Canada een van de meest welvarende landen. Hoewel Canada heeft geleden onder de effecten van de kredietcrisis, is het land in vergelijking met andere landen zeker snel hersteld. Daardoor nam de werkloosheid niet veel toe. De Canadese dollar is nauw verbonden met de olieprijs, de goudprijs en de zilverprijs. Dat komt omdat dit enkele van Canada’s belangrijkste exportproducten zijn. De vraag naar de Canadese dollar zal dus toenemen naarmate de waarde van deze producten toeneemt. Tussen 2008 en 2011 is de Canadese dollar met ongeveer twintig procent in waarde gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit komt doordat de Verenigde Staten erg hebben geleden onder de effecten van de kredietcrisis. De werkloosheid steeg en de staatsschuld daalde. Ook de Canadese dollar profiteert van het verlies aan vertrouwen in de euro. Dit gebeurde omdat verschillende landen in de eurozone in financiële moeilijkheden kwamen en failliet dreigden. Als gevolg hiervan verloren beleggers het vertrouwen in de euro en belegden in plaats daarvan in onder meer de Canadese dollar.

Open een rekening in vreemde valuta in Canadese dollars

Er zijn verschillende manieren om in Canadese dollars te beleggen. De gemakkelijkste manier is om Canadese dollars rechtstreeks op de beurs te kopen en verkopen. Het enige dat u hoeft te doen, is een beleggingsrekening openen. Dit kan bij elke bank in Nederland. Een andere optie is om een ​​rekening in vreemde valuta te openen in Canadese dollars. Soms is dit alleen mogelijk voor ondernemers die kunnen aantonen dat ze handelen met Canada. Over het algemeen kunt u in ieder geval een rekening in vreemde valuta openen bij SNS Bank, ING Bank, Rabobank, ABN-Amro en Aegon. Houd er rekening mee dat hier bij elke transactie ook investeringskosten in rekening worden gebracht.€