Investeringen in Azië

Azië is het meest aantrekkelijke continent om in te investeren. Dit komt doordat verschillende Aziatische landen zoals China, Indonesië en India een snelle economische groei doormaken. Dit komt door de snelle bevolkingsgroei en lage schulden. Er zijn verschillende manieren om in Azië te beleggen. Dit kan via een beurs of beleggingsfonds of door direct een transactie te starten.

Steeds meer investeerders wenden zich tot het Verre Oosten om hun geld te beleggen. Dit komt omdat er veel geld te verdienen is, vooral op de lange termijn. Veel beleggers hebben enig vertrouwen in Amerikaanse en Europese aandelenmarkten en fondsen verloren. Dat kwam door de kredietcrisis. Deze crisis werd veroorzaakt door de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt in 2008. Hierdoor konden veel huiseigenaren hun hypotheek niet meer betalen en kwamen veel banken in de problemen. Ze gingen failliet of hadden verschillende regeringen met veel geld. Over de hele wereld, maar vooral in het westen, dalen de aandelenkoersen sterk. Daar bovenop kwam de Europese schuldencrisis. Nogmaals, veel beleggers verloren veel geld en sommigen bleven zoeken naar andere plaatsen om hun geld te investeren.

Investeringen in Azië

Azië is een aantrekkelijk continent om geld in te investeren, zeker voor de lange termijn. Dit geldt vooral voor landen in Oost- en Centraal-Azië. De uitzondering is Japan, dat over het algemeen als een westers land wordt beschouwd. In Japan daarentegen gaat het slechter, mede door de kernramp. Er is ook vrij veel welvaart waardoor er relatief minder groei mogelijk is. Dit geldt vooral voor landen als China, India, Vietnam, Zuid-Korea, Oezbekistan en Kazachstan. Er zijn verschillende factoren waarom het aantrekkelijk is om in deze landen te beleggen. De eerste factor is de bevolkingsgroei. De bevolking neemt snel toe, waardoor ook de vraag naar goede producten toeneemt. Daarnaast neemt de welvaart toe, waardoor de bevolking zich ook steeds meer luxegoederen kan veroorloven.

Schulden in Azië

Een andere factor die investeringen in deze landen aantrekkelijk maakt, is de relatief lage schuldenlast. Minder mensen hebben schulden, waardoor ze veel gemakkelijker producten kunnen kopen en minder geld hoeven te investeren in schuldaflossing. Hetzelfde geldt voor verschillende Aziatische bedrijven en overheden. Hierdoor wordt relatief veel geld geïnvesteerd in de economie zelf, wat de groei verder stimuleert. Ook hebben veel Aziatische landen zoals China en Vietnam veel vreemde valuta in contanten. Daarnaast kennen verschillende landen de afgelopen jaren zeer stabiele regimes. Dit geeft vertrouwen aan buitenlandse investeerders. Zo hebben India en Indonesië al relatief lang dezelfde leiders aan het roer.

Wat is de beste manier om in Azië te beleggen?

Er zijn verschillende manieren om geld te investeren in Aziatische landen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door te beleggen in een beleggingsfonds. Ze kopen aandelen op verschillende Aziatische beurzen in bedrijven waarvan ze denken dat ze het goed zullen doen. Iedereen die denkt de Aziatische markt te begrijpen, kan ook direct in het bedrijf investeren. Het is niet overal mogelijk voor buitenlanders. Wie in een Chinees bedrijf wil investeren, zal dit meestal via een tussenpersoon moeten doen. De laatste manier om te investeren in een Aziatisch land is om daar zelf te gaan handelen. Het is belangrijk dat je genoeg inside hebt om bijvoorbeeld te weten hoe de markt werkt en of er voldoende vraag is naar een bepaald product. Daarnaast is het belangrijk dat je de taal goed genoeg spreekt en weet dat je voldoende vertrouwen hebt in degenen met wie je zaken doet. Zo voorkom je dat er misbruik van wordt gemaakt.€